Bailey ville ikke spise: Så fikk eieren øye på noe mystisk i hundens gane

06/11/2016 12:15

Anniken Hauge

Nyheter
En dyrlegeklinikk i USA har delt et hårreisende bilde for å advare hundeeiere om det ubehagelige fenomenet.

Et bilde av en hund med utallige marihøner i ganen, får det til å gå kaldt nedover ryggen til hundeiere i disse dager. 

Det er den amerikanske dyrlegeklinikken Hoisington Veterinary Hospital som har delt bildet på Facebook-siden deres, som en advarsel til alle hundeeiere.

Da hunden Bailey plutselig ikke ville spise maten sin, visste eieren Frances Jiriks, som bor i en liten by i delstaten Kansas, at noe var veldig galt. Det skriver Daily Mail

Frances Jiriks merket samtidig at Bailey var sløv og hadde skum rundt munnen, og derfor tok hun ham raskt med til dyrlegen.

Dyrlegen Lindsay Mitchell fikk straks øye på problemet - det var nemlig det andre tilfellet hun opplevde på klinikken den dagen. 30-40 mariehøner satt fast i ganen på stakkars Bailey, og Mitchell spurt om hun kunne ta et bilde som advarsel til andre. 

 

Lindsay Mitchell forteller at et mariehøne-angrep kan skape langvarige helseproblemer for hunder hvis det ikke blir behandlet raskt. 

- Hvis kjæledyret ditt sikler eller skummer rundt munnen, så se etter marihøner inni munnen til dyret. De forårsaker sår på tungen og har et veldig smertefullt bitt, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bailey ble raskt seg selv igjen, etter at han fikk fjernet mariehønene fra ganen. Foto: Hoisington Veterinary Hospital

 

I Baileys tilfelle var det snakk om asiatiske marihøner. De ser ut som vanlige marihøner, men skiller ut et sekret som gjør at de kan klistre seg fast til det slimete vevet i munnen. Jo lengre de får sitte der, jo vanskeligere er de å få fjernet. Og jo større skade gjør de. 

- Jeg delte ikke bildet for å gjøre folk redde, men for å gi hundeiere informasjon nok til å kunne handle, hvis de plutselig oppdager at hunden deres sikler unaturlig mye og skummer rundt munnen, sier Lindsay Mitchell. 

Hun tilføyer at hundeiere kan slippe å måtte dra til dyrlegen, hvis de bare sjekker ganen på hunden deres jevnlig. Oppdager man en marihøne eller to, så kan man bare fjerne de med fingrene.  

Frances Jiriks forteller at Bailey heldigvis er på topp igjen etter den ubehagelige opplevelsen. Se mer i klippet under.