Hoster barnet ditt? Disse 5 tegnene må du aldri ignorerer

23/08/2023 20:30

Emma Sletta

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Når barnet ditt hoster, er det spesielt fem «røde flagg» som du ikke bør ignorere.

Det kan være stressende å høre barnet ditt hoste mens de føler seg dårlige. I de fleste tilfeller er det generelt ingenting å bekymre seg for, men ifølge en sykepleier kan det være visse tegn på at et barn trenger legehjelp.

Mirror har snakket med barnespesialisten Penny, som driver nettstedet Sick Happens. Hun sier det er fem ting når et barn hoster som aldri bør ignoreres.

Penny la ut et Instagram-innlegg til sine 149 000 følgere der hun fremhevet alle de fem «røde flaggene».

1.Pauser i pusten
Penny sa at hvis babyen begynner å hoste med pauser mellom pustene, kan den lide av apnéer.

Symptomet oppstår når et barn har nesten ingen luftstrøm og sliter med å puste ut og inhalere - noe som betyr at de trenger å se en lege.

2.Endrer farge
Det er ofte normalt at barn blir røde i ansiktet under en hosteepisode. Men det kan være farlig hvis de blir bleke, blå eller mørke rundt munnen, leppene eller ansiktet.

"Hvis du merker at de blir stille eller ikke reagerer under disse episodene, ring en ambulanse," sa Penny.

3.Vanskeligheter med å puste på nytt
Penny sa at når barn har problemer med å puste, kan de lide av en respiratorisk blokkering. Dette kan være alvorlig og krever akutt legehjelp.

4.Støyende pust
Hvis du oppdager at barnet ditt utvikler en slags "bjeffende" hoste veldig plutselig, er det mest sannsynlig falsk krupp (en luftveissykdom).

"Ikke alle tilfeller av falsk krupp trenger behandling, men hvis de har" støyende "pust i ro, eller problemer med å puste, ring en ambulanse," sa Penny.

Behandling for falsk krupp vil ofte innebære bruk av paracetamol hos barn for å lindre eventuelle smerter forbundet med tilstanden, og kan bidra til å senke barnets temperatur hvis de har feber.

"Du bør også sørge for at barnet ditt får mye væske ved å oppmuntre dem til å drikke rikelig," sa eksperten.

5.Feber
- Det siste symptomet å være forsiktig med er kombinasjonen av hoste og feber, sa Penny.

Eksperten oppfordret foreldre til å ta barna sine til legen hvis de har høy feber og nylig har hatt en episode med kvelning.