Hudlege advarer: Du kan dø av å trykke kviser på dette stedet

04/09/2020 10:16

Emma

Helse
Det er tydeligvis ikke helt ufarlig når du prøver å bli kvitt kviser.

Det har lenge vært snakk om folk med kviser som ikke presser og presser for å kvitte seg med urenheter, fordi du risikerer å ha stygge arr eller bremse helbredelsen.

Men det synes å være en enda viktigere grunn til å holde kuttene fra de pesky kviser. Flere hudleger advarer mot folk som presser kviser i et bestemt område av ansiktet, da det kan ha et dødelig utfall, melder BBC Radio.

Det farlige området kan illustreres som en trekant hvis spisse punkt går mellom øyenbrynene og ned over nesen og slutter på overleppen. Selv om det er svært sjelden at pilfingertyper dør av å trykke kviser i "trekantområdet", er risikoen der.

 

Den britiske hudlege Vishal Madan, fra Salford nær Manchester, er en av de advarselen.

- Det er en teoretisk sjanse, men det er ekstremt sjeldent det skjer, sa . Vishal Madan på onsdag på radioprogrammet 5 live Frokost på BBC.

Han forklarer at problemet oppstår hvis en infeksjon oppstår i en kvise i det spesifikke området fordi blodårene her er en direkte linje til hjernen din. Dette betyr at infeksjoner som utvikler seg i kviser kan bevege seg opp til hjernen, noe som kan føre til synstap, permanent lammelse eller død.

Og for alle de som ikke kan unngå å tinker og trykke når kviser dukker opp, er det menneskets natur å ønske å presse kviser, ifølge Vishal Madan, som påpeker at den største risikoen ved å trykke kviser er arrene.

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.