Hudleger advarer: Du kan dø av å klemme kviser på dette stedet

06/10/2016 10:00

Anniken Hauge

Helse
Det er tydeligvis ikke helt ufarlig å prøve å slippe unna kviser.

Det har lenge vært snakk om at folk med kviser skal la være å presse og klemme for å komme urenhetene til livs, fordi man risikerer å få stygge arr eller å gjøre helingsprosessen treigere.

Men det er visst en enda viktigere grunn til å holde fingrene fra fatet. Flere hudleger advarer nemlig mot at folk klemmer på kviser i en bestemt del av ansiktet, da det kan ha dødelig utfall, opplyser BBC Radio.  

 

Det farlige området kan illustreres som en trekant, hvis spisser går fra mellom øyenbrynene, nedover nesen og slutter ved overleppa. Selv om det er meget sjeldent at de som piller seg i ansiktet dør av å klemme kviser i det såkalte ’trekantområdet!, så er risikoen der.

Den britiske hudlegen, Vishal Madan, fra Salford nær Manchester, er en av de som advarer.

- Der er en teoretisk sjanse, men det er ytterst sjeldent det skjer, sa Vishal Madan på onsdag i radioprogrammet 5 live Breakfast på BBC.
 

 

Han forklarer at det ovenstående kan skje hvis det blir infeksjon i en kvise i det spesifikke området, fordi blodkarene her har en direkte linje til hjernen. Det betyr at infeksjoner som utvikler seg i kvisene, kan bevege seg opp til hjernen og føre til synstap, permanent lammelse eller død.

Og til alle de som ikke klarer å la være å pille og klemme når kvisene dukker opp, så ligger det i menneskets natur å ville klemme kviser, ifølge Vishal Madan, som påpeker at den største risikoen ved å klemme kviser er arrene.