10 grunner til at du skal drikke vann med sitron

15/04/2015 11:30

Anniken Hauge

Nyheter
Hvis du er lei av smaken av vanlig vann, kan det noen ganger hjelpe med en sitronskive. Men det er faktisk flere grunner til at det er lurt å putte en skive sitrus i glasset Powerfulprimates har samlet 10 av de beste. Er de redd for at syren i sitronsaften vil skade tennene dine, kan du drikke det gjennom et sugerør. 1. Renser huden En av de mest overbevisende grunnene til å skylle ned litt sitronvann, er at det holder huden friskere. Vannet alene kan skylle ut avfallsstoffene, mens C-vitaminene fra sitronene hjelper til å holde huden fri dor urenheter, og minsker også fine linjer og rynker 2. Booster immunsystemet C-vitamin hjelper mot forkjølelse. Er du allerede syk, kan du drikke varmt vann med saften fra en hel sitron og litt honning. 3. Gir vekttap Sitronvann booster stoffskiftet, bekjemper trangen til å småspise og stopper sult. 4. Hjelper dagen derpå  Dropp chips og cola - drikk sitronvann istedet. Det er billigere, sunnere og dulmer eventuelle magesmerter etter en kveld hvor den har overarbeidet. Varmt vann med citron kan virke antiseptisk og hjelpe med å avgifte systemet etter all alkoholen.   5. Gir frisk ånde Alkohol, sterk mat eller røyking kan gi tørr munn og sur ånde, men sitronsaft hjelper på dette også. Den fjerner også slim i halsen, om du er plaget av det. 6. Booster hjerne og nerver Kalsium i sitronsaften hjelper med å kontrollere blodtrykket og stimulere hjerne-og nervesystemet. Lave nivåer av kalsium er blitt koblet til depresjon, angst og glemsomhet.  7. Lindrer luftveisproblemer Lider du av astma eller infeksjoner, er sitronvann den ideelle drikk. De antibakterielle egenskapene lindrer hoste, og skal også kunne lindre allergier, da det holdet kroppen basisk og avbalansert. 8. Hjelper mot fordøyelsesproblemer Sliter du med magesmerter, vil du kunne merke stor forskjell om du begynner å drikke sitronvann jevnlig. 9. Virker rensende Som nevnt holder sitron huden ren og frisk, menogså hele kroppen renses av frukten. 10. Gir energi Har du behov for den daglige morgenkaffen for å våkne opp, så prøv å skifte den ut med et glass med vann og sitron, og se om ikke det er en vel så bra erstatning.    

Hvis du er lei av smaken av vanlig vann, kan det noen ganger hjelpe med en sitronskive.

Men det er faktisk flere grunner til at det er lurt å putte en skive sitrus i glasset

Powerfulprimates har samlet 10 av de beste.

Er de redd for at syren i sitronsaften vil skade tennene dine, kan du drikke det gjennom et sugerør.

1. Renser huden
En av de mest overbevisende grunnene til å skylle ned litt sitronvann, er at det holder huden friskere. Vannet alene kan skylle ut avfallsstoffene, mens C-vitaminene fra sitronene hjelper til å holde huden fri dor urenheter, og minsker også fine linjer og rynker

2. Booster immunsystemet
C-vitamin hjelper mot forkjølelse. Er du allerede syk, kan du drikke varmt vann med saften fra en hel sitron og litt honning.

3. Gir vekttap
Sitronvann booster stoffskiftet, bekjemper trangen til å småspise og stopper sult.

4. Hjelper dagen derpå 
Dropp chips og cola - drikk sitronvann istedet. Det er billigere, sunnere og dulmer eventuelle magesmerter etter en kveld hvor den har overarbeidet. Varmt vann med citron kan virke antiseptisk og hjelpe med å avgifte systemet etter all alkoholen.

 

5. Gir frisk ånde
Alkohol, sterk mat eller røyking kan gi tørr munn og sur ånde, men sitronsaft hjelper på dette også. Den fjerner også slim i halsen, om du er plaget av det.

6. Booster hjerne og nerver
Kalsium i sitronsaften hjelper med å kontrollere blodtrykket og stimulere hjerne-og nervesystemet. Lave nivåer av kalsium er blitt koblet til depresjon, angst og glemsomhet. 

7. Lindrer luftveisproblemer
Lider du av astma eller infeksjoner, er sitronvann den ideelle drikk. De antibakterielle egenskapene lindrer hoste, og skal også kunne lindre allergier, da det holdet kroppen basisk og avbalansert.

8. Hjelper mot fordøyelsesproblemer
Sliter du med magesmerter, vil du kunne merke stor forskjell om du begynner å drikke sitronvann jevnlig.

9. Virker rensende
Som nevnt holder sitron huden ren og frisk, menogså hele kroppen renses av frukten.

10. Gir energi
Har du behov for den daglige morgenkaffen for å våkne opp, så prøv å skifte den ut med et glass med vann og sitron, og se om ikke det er en vel så bra erstatning.