Hun stilte seg opp foran klassen og avslørte en sjokkerende hemmelighet: Nå har livet hennes tatt en vill vending.

16/08/2016 15:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Facebook, Vicki Haines
Foto: Facebook, Vicki Haines
Alle elevene fikk i oppgave å holde en presentasjon foran klassen. Den 15-årige jenta kastet alle hemninger, og valgte å stå frem og fortelle sin historie til alles overraskelse.

I fjor, da amerikaneren Alexis Myers gikk i syvende klasse, ga læreren henne og de andre elevene en oppgave; de skulle undersøke en genetisk sykdom, og fremlegge en presentasjon med deres nye kunnskap foran klassen. Det skriver mediet King5.

Da det ble Alexis’ tur, bladde hun langsomt gjennom sin PowerPoint-presentasjon, og ga sine medelever en gjennomført og overraskende presentasjon om sitt emne; seg selv.

Hun er født med den genetiske sykdommen OPA-1 (Kjers optikusatrofi), og selv om klassekameratene visste godt at hun slet med noe (hørselen hennes er blant annet sakte blitt dårligere siden barnehagen), så ante de ikke hvor dårlig det egentlig står til.

Alexis fortalte at balansen hennes gradvis blir dårligere, og at hun nesten er blind. Legene har ikke noe mulighet til å gjøre noe med dette grunnet gen-sykdommen, hvilket det ikke er nok viten om til å kunne kurere.

- Det er noe hun har levd med hele livet sitt. Hun vet det, men hun ønsker at andre også skal vite om sykdommen, sier Alexis’ fysikk-og kjemilærer, Jessica Waller, i følge mediet King5.

Alexis har valgt å avslutte med sin egen form for kur mot den triste fremtiden; hun tenker å reise og se så mye som mulig, før hun blir helt blind og døv.

Derfor har hun selv samlet inn det som tilsvarer 27.000 kroner, ved å selge hjemmelagde smykker og andre ting. Videre har familien startet en innsamling, og satt seg som mål å hjelpe Alexis med å nå å se alt hun ønsker før det er for sent.

I august drar hun på en utveksling i samarbeide med organisasjonen Lions Club, og nå samler hun og familien inn penger til flere reiser ved å selge hjemmelaget mat til folk som vil støtte de.

Hittil har Alexis svømt med delfiner på Jamaica, gravd etter gull i Dakota og stått på ski.

Familien samlet inn nok penger til å dra til Storbritannia og Frankrike i slutten av juli i år, hvor Alexis ønsket å få sin drøm oppfylt om å se Paris. Hun håper også en dag å kunne se nordlyset i Finland.