Hvis du ser barn gjøre dette med beina, stopp dem umiddelbart

05/09/2020 22:41

Emma

Helse
Nå vet du det. Del det videre.

Det er ganske vanlig for barn å sitte i W-stilling. Her sitter de på knærne og lar føttene "gli ut" til sidene slik at beina danner en W fra hoften og ut til anklene.

Du ville faktisk tro at innlegget er rimelig uskyldig, men det kan tilsynelatende ha noen alvorlige bivirkninger på kroppen og hvordan det blir utviklet.

W-posisjonen kan få alvorlige ortopediske konsekvenser, sier en lege fra fysioterapeutbevegelsen RX fra San Fransisco.

Det er ikke bare dårlig for hofter, knær og ankler, hvor ledningene blir vridd og kan senere bli lax. W-posisjonen kan også forsinke utviklingen av ryggens posisjon fordi magen ikke blir trent nok med muskler.

Når "korsett" av muskler rundt magen ikke er tilstrekkelig trent, blir de fleste aktiviteter vanskeligere. Enten det er sport, løfte ting eller bare gå en tur.

Legen foreslår å prise barna når de er i en ergonomisk sunn stilling. For eksempel kan det være med strukket ben, i en skreddersømposisjon eller i en "sidestilling", hvor begge beina er montert over til den ene siden.

Et annet alternativ er å bare flytte på barnets en etappe hvis det er i en W-stilling slik at det ene benet flyttes ved siden av det andre og barnet sitter i "sidestilling".

Se videoen nedenfor: