Kvinne går til legen med smerter i øyet: Så finner han utrolige ting bak øyelokkene hennes

06/11/2020 12:09

Emma

Helse
En 42 år gammel kvinne kunne ikke forstå hvorfor hun opplevde smerte og hevelse bak øyelokket. Forklaringen kom som en overraskelse for alle.

Hvis du opplever smerte og hevelse under øyelokket, er det ofte forårsaket av en oppbygging, noe som er en vanlig - men smertefull - tilstand av irritasjon.

Det var imidlertid ikke et byggkorn som hadde irritert en 42 år gammel skotsk kvinne så mye at hun til slutt måtte søke legehjelp. The Independent skriver.

I lang tid hadde kvinnen opplevd både smerte og hevelse under venstre øyelokk, og da det til slutt var vanskelig å bære ut, valgte hun å oppsøke en lege ved Ninewells Hospital i Dundee, Skottland.

Etter en grundig undersøkelse fant legen en cyste på ca 8 millimeter bak øyelokket, som han bestemte seg for å dissup.

Men når kvinnen hadde kommet under kniven og legen hadde kuttet opp cysten, fant han noe overhengende inne i blisten.

Her var en gammel kontaktlinse.

Deretter ble saken imidlertid enda mer utrolig, fordi da kvinnen ble presentert med den skjulte linsen, kunne hun sjokkerende fortelle at hun ikke hadde brukt slike kontaktlinser siden bare 14 år gammel.

Som et resultat hadde den gamle kontaktlinsen vært skjult i kvinnens øye i 28 år.

Budskapet var så bak kvinnen som ikke kunne finne en forklaring på den mystiske linsen, men senere kom kvinnens mor til tankene en episode som utfoldet seg da kvinnen var 14 år gammel.

Her hadde hun spilt badminton da hun plutselig fikk en shuttlecock skutt i øyet. Hun ble senere behandlet for en øyeskade, men kontaktlinsen hun hadde hatt i venstre øye under kampen ble aldri funnet. På den tiden ble det antatt at linsen hadde gått ut, men nå er det klart at det hadde blitt presset opp under øyet.

Den utrolige saken har siden blitt publisert i den medisinske publikasjonen BMJ Case Reports. Det står at kvinnen hadde hatt smerter i seks måneder før besøket. I løpet av de seks månedene hadde øyelokkene hennes begynt å henge mer og mer, akkurat som det gjorde vondt når de ble berørt.