Legen avslører: Dette bør du spise hvis du har ryggsmerter

08/10/2023 12:00

Emma Sletta

Helse
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Har du vondt i ryggen? I så fall bør du spise denne maten.

Selv om det kan virke uvanlig, er det en matvare som kan hjelpe med ryggsmerter.

Dr. Jeff Winternheimer, som praktiserer i Chicago, delte nylig en video på TikTok der han hevdet at blåbær, som inneholder store mengder antioksidanter, noe som betyr at de verdifulle når du for eksempel vil bekjempe betennelse i kroppen, er den ideelle maten å konsumere for å unngå og forhindre denne typen smerte.

Det skriver Daily Mail.

"Ikke bare smaker de fantastisk, men nummer én mat du bør spise hver dag hvis du har ryggsmerter er blåbær," sa han i videoen, som har fått rundt 80.000 visninger.

"Spis mer blåbær."

Å spise mat rik på antioksidanter som blåbær kan redusere smerte som rammer utallige mennesker.

USAs Department of Agriculture (USDA) anbefaler å spise 1 kopp, tilsvarende 250 ml, blåbær daglig. Blåbær blir ofte betraktet som en "superfood" på grunn av deres høye innhold av fiber, vitamin C, kalium, mangan og antioksidanter. I tillegg er blåbær lavt kaloriinnhold.

Innholdet kan redusere ryggsmerter ved å lindre betennelse som kan føre til kroniske smerter.

En studie fra 2019 i tidsskriftet "Nutrients" antydet at "daglig forbruk av blåbær kan redusere smerte, stivhet og vanskeligheter med å utføre daglige aktiviteter" hos personer med slitasjegikt i knærne.

I tillegg viste en liten studie fra 2012 med 10 kvinnelige idrettsutøvere at inntak av blåbær kunne øke hastigheten på muskelgjenoppretting etter intense benøvelser, og dermed redusere smerte.

Forskning viser at blåbær også kan redusere smerte andre steder i kroppen.

En sveitsisk studie publisert i "Nutrients" i mai fant at forbruker blåbær reduserte magesmerter hos personer med gastrointestinal sykdom som irritabel tarmsyndrom (IBS).

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.