Legene anbefalte en abort fordi babyen var av 'glass' - ble overrasket etter fødselen

09/04/2017 11:30

Anniken Hauge

Helse
Legene foreslo en abort, men det unge foreldreparet valgte å gjennomføre graviditeten.
Legene foreslo en abort, men det unge foreldreparet valgte å gjennomføre graviditeten.
Etter en ultralyd rådet legene Chelsea Lush til å ta en abort med det samme. Den lille jenta i magen hennes var syk, og en abort ville være det mest humane valget. Men den unge kvinnen nektet å følge legens anbefaling.

Chelsea Lush fra Huntington Beach i California var bare 20 år gammel da hun ble gravid. 

Den amerikanske kvinnen kjente at den kommende datteren beveget seg inne i magen, og hun gledet seg til å bli mor. Hun hadde ingen anelse om at ingenting var som det skulle - for alt føltes riktig. Men 19 uker på vei forandret verdenen hennes seg.

Under en ultralydscanning som skulle fastslå at barnet var friskt, fikk Chelsea Lush og hendes et år eldre ektemann Curtis Lush en tøff beskjed. Den lille jenta deres var alvorlig syk, og ville neppe overleve fødselen. Det skriver Daily Mail.

Alt føltes normalt under graviditeten. Foto: Chelsea Lush

Legene forklarte at det 19 uker gamle fosteret hadde den genetiske sykdommen Osteogenesis Imperfecta, som påvirker knoklene. Gjennom en 4D-scanning kunne legene konstatere at fosteret allerede hadde atskillige brudd - blant annet et brukket ribben. Og samtidig var armene og bena alvorlig underutviklet.

Det beste og mest humane ville være å få utført en abort, lød rådet fra legene til det unge paret. Det lille barnet ville sannsynligvis dø før eller under fødselen uansett. Men Chelsea og Curtis Lush var ikke i tvil om at de ville gjennomføre graviditeten.

- Vi dro på sykehuset vel vitende om at vi kanskje ikke ville få henne med hjem igjen. Så det å høre henne gråte og ha så fine tall og ikke ha behov for oksygen, var den største gaven jeg noensinne kunne ønsket meg, forteller den i dag 27 år gamle Chelsea Lush til BBC.

Zoe brakk 100 knokler før hun ble 1 år. Foto: Chelsea Lush

Chelsea Lush har aldri angret på at hun ikke lyttet til legene. Foto: Chelsea Lush

Foto: Chelsea Lush

Lille Zoe hadde brukket adskillige knokler under graviditeten, og under fødselen gikk kragebenet hennes i stykker. Før hun fylte 1 år, hadde hun brukket over 100 knokler i kroppen.

Men Chelsea og Curtis Lush er ikke i tvil om at de traff den rette beslutning om å beholde barnet.

- Zoe er veldig skjør, hun går bokstavelig talt i stykker i vinden. Det har vært noen alvorlige situasjoner, men hun overrasker oss positivt hver eneste dag. Legene sa at hun ikke kom til å takle fødselen, men hun fyller snart 7 år, sier  Chelsea Lush til Daily Mail.

Det har blitt en vanesak for det unge foreldreparet å håndtere Zoes sykdom. I noen tilfeller kan de til og med behandle et brudd selv. 

- Zoe har brukket mange knokler. Vi sluttet å telle da vi nådde 100 rundt tiden hun fylte 1 år. Vi pleide å skrive det ned så vi kunne ta med opplysningene til legen og oppdatere de, men vi sluttet da vi følte det ble meningsløst. Vi vet at hun kommer til å brekke knokler resten av sitt liv, forteller Curtis Lush.

Zoe er lik glad og full av energi som alle andre barn. Foto: Chelsea Lush

Foto: Chelsea Lush

Zoe har gjennomgått flere operasjoner for å stabilisere ryggraden og nakken hennes, og til daglig sitter hun i rullestol. Men det stopper hennes ikke fra å være en livlig og glad liten jente, som nyter å leke med lillebroren sin, og tegne og bake som alle andre barn. 

- Zoe er så sosial med andre barn. Hun bemerker ikke selv at hun er annerledes, og hun blir venner med alle hun møter. Hun han alt andre barn kan. Hun kan ikke løpe, men kommer fortere frem med rullestolen sin. 

Foto: Chelsea Lush

Zoe kommer til å leve med sykdommen resten av livet. Foto: Chelsea Lush

Foto: Chelsea Lush

- Jeg ville ikke endret Zoe hvis jeg kunne, og jeg angrer ikke på noe. I fremtiden håper jeg hun får de samme mulighetene som alle andre, og aller mest håper jeg at hun blir lykkelig, forteller Chelsea Lush.

Se en video nedenfor om Zoes utrolige liv.