Legenes merkelige forklaring etter mystisk funn i kvinnes mage: 'Du har ikke spist nok frokost’

24/07/2017 11:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Guangji Hospital general surgery
Foto: Guangji Hospital general surgery
10 år med kraftige magesmerter ble til slutt for mye for en kvinne, som i siste ende bestemte seg for å oppsøke profesjonell hjelp. Legene ble forbauset da de så hva som gjemte seg i magen hennes.

Man sier at frokosten er dagens viktigste måltid, fordi den bidrar til å kickstarte kroppens forbrenning og gi god energi resten av dagen.  

Det råd burde en middelaldrende kvinne fra den kinesiske byen Suzhou i nærheten av Shanghai kanskje ha lyttet til. Det fikk angivelig store konsekvenser for henne å droppe den daglige frokosten, skriver Metro

Den 45-årige kvinnen hadde hatt magesmarter i 10 år, men hun var så redd for å bli operert at hun hadde sett bort fra legenes råd om en operasjon.

Men i forrige uke ble smertene for mye for den 45 år gamle kvinnen. Hun måtte hastes inn på operasjonsbordet, og da legene omsider hadde adgang til kvinnens galleblære, ble problemet tydelig.

I kvinnens kropp gjemte det seg over 200 svarte gallestener, og noen av de var på størrelse med et egg. Det tok seks og en halv time for legene å fjerne alle de sorte steinene fra kvinnens indre. 

Foto: Guangji Hospital

Foto: Guangji Hospital

Foto: Guangji Hospital

De kinesiske legene mener at det var den 45-årige kvinnens spisemønster som var skyld i det ubehagelige fenomenet.  

Kvinnen spiste aldri frokost, og hun levde generelt usunt hvilket i følge legene fikk galleblæren hennes til å stoppe til i et voldsomt omfang.

Gallesten oppstår av kolesterol som samler seg i blæren, og som ikke kan frigis naturlig fra blæren. Det kan føre til kraftige magesmerter i et anfall som kan vare i fire til fem timer, og hvis smertene fortsetter så kan det være tegn på gallesten som må opereres bort. 

En britisk lege sier til Metro at asiatiske mennesker har større sjanse for å få gallesten, fordi de oftere opplever infeksjoner i galleblæren. Læeen George Webster forklarer at man generelt ikke kan koble kostvaner med gallesten - det er 'ren spekulasjon' fra kinesiske legers side.

Årsaken til det smertefulle fenomenet er ofte uklar, sier Geroge Webster til Metro, som altså avviser at den kinsesiske kvinnen fik gallesten på grunn av manglende frokost og merkelige spisevaner.

Men hvis man vil unngå gallesten, så kan man minimere risikoen ved å unngå store og fettrike måltider, og samtidig prøve å gå ned i vekt om man er overvektig, er rådet fra omhelse.no.

LES OGSÅ: Brun Uten Sol: Ny selvbrunings pille skal minske risikoen for hudkreft

LES OGSÅ: Tap vekt nå: Ny reseptfri behandling stopper kroppen fra å ta opp fett

LES OGSÅ: Vil du ha et penere smil? Ny forskning avslører at kokosolje kan bleke dine tenner

LES OGSÅ: Bli klar til stranda: Ny teknologi skal gjøre det lett og sikker å fjerne håret permanent