Mor gjennomgikk 16 aborter før hun fikk en mirakel-datter: Nå har hun mistet henne og advarer andre foreldre

26/10/2016 17:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Familien Allen - Fleur-Rose Allen
Foto: Familien Allen - Fleur-Rose Allen
Fleur-Rose var så frisk og rask. Hun rullet rundt og lo dagen før hun døde, sier den sjokkerte moren.

Litt etter lunsj en aprildag i år, tøyset den britiske moren Lizzie Allen og mannen hennes Matt med deres 15 måneder gamle datter, Fleur-Rose Allen, i familiens hjem i Bridgnorth i England. Datteren hadde nettopp lært seg å gå og alt virket normalt. 

Senere på ettermiddagen våknet Fleur-Rose plutselig med feber og vred seg litt rundt på gulvet, og foreldrene trodde derfor at hun hadde fått et akutt tilfelle influensa. Det skriver Daily Mail

Feberen ble til feberkramper, og klokken seks om kvelden ble den lille jenta hastet til sykehuset med hjertestans. Hun ble ettersett og fikk penicillin, men nådde tilsammen å få fire hjertestans før legene ga opp og fortalte foreldrene at det ikke var mer de kunne gjøre for den lille jenta.

Da var klokken 11:04, erindrer de sjokkerte foreldrene. Alt gikk så fort at det var vanskelig å begripe, forteller den 32-årige moren til ønskebarnet, til mediet.

 

Hun og mannen har gjennomgått 16 spontane aborter og en tøff graviditet som til slutt endte med at den lille datteren deres kom til verden; godt nok to måneder for tidlig, men ellers var alt i orden. Men hun skal ikke dø forgjeves, sier foreldrene, som derfor står frem i et intervju og forteller om sin forferdelige opplevelse:

- Fleur-Rose var frisk og rask. Hun rullet rundt og lo dagen før hun døde. Klokken 1 den ettermiddagen vi mistet henne, satt hun på farens fang og tøyset, forklarer moren Lizzie Allen. Hun gjør det i et forsøk på å fortelle andre forældre hvor raskt hjernehinnebetennelse rammer, og risikoen ved at det utvikler seg til noe alvorlig og potensielt ender med å ta livet av for eksempel et barn. 

Hun forteller at datteren fikk det samme utslettet som folk ofte blir fortalt at de skal se etter – men at uslettet på Fleur-Rose kom forholdsvis sent. Hvis barnet er for lite til å kunne si at det har hodepine, vondt i øynene, dårlig mage eller annet, så bør de sjekkes omgående for den dødelige sykdommen, mener moren.

Hun har brukt månedene etter på å sørge og på å samle inn penger som skal brukes til å skape oppmerksomhet omkring meningokokker.

- Jeg vil at folk skal huske henne. Jeg hadde 16 spontanaborter på seks år før hun ble født. Jeg har opplevd å få hjertet mitt knust gang på gang. Men så var hun her plutselig, utdyper hun, nå hvor datteren plutselig er borte igjen.

Foto: Familien Allen - Fleur-Rose Allen

Du kan læse mer om symptomene på sykdommen på Norsk helseinformatikk