Ny metode for å fjerne hudormer er ekkel - men ganske effektiv

20/07/2017 16:30

Anniken Hauge

Helse
En ny metode til å fjerne sorte prikker i huden er blitt populær på nettet. Selv om trikset ikke akkurat er så delikat, så er det angivelig veldig effektivt.

Om man ser seg selv i speilet før man legger seg, altså sånn virkelig ser, så kan man fort bli litt overrasket over hvilken stand ens egen hud er i.

I løbet av en lang dag hvor man svetter, fryser, klør seg i ansiktet med skitne fingre og sykler gjennom byen, så tærer det veldig på huden. Visse mennesker opplever at skitt og smuss samler seg i hudens porer i ansiktet, hvilket gir de såkalte hudormene. Små mørke hull med skitt. 

Men det er gode råd å hente hvis man vil kvitte seg med det skittet som samler seg i hudens porer. Brukere på Reddit har delt en ytterst effektiv metode som er blitt veldig populær, skriver refinery29.com.

I følge brukerne skal man starte med å påføre en oljebasert rensekrem i ansiktet. 

Masser av hudormer. Foto: Reddit

Videre skal man smøre inn en såkalt 'mud mask' i ansiktet, og deretter enda en omgang med en oljebasert rensekrem, som denne gangen skal gnis godt inn i hudens porer. 

Her gjelder å være nøye, så kremen kommer godt inn i huden for å utøve sin magi. 

Det er nemlig da de virkelig dyptsittende hudormene løsner fra huden og ‘tyter ut'. Den rensende oljebaserte kremen går i forbindelse og nærmest 'oksiderer' huden, i følge de dermatolog-entusiastiske brukerne på Reddit.  

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Metoden har dog allerede fått flere brukere illsinte, da andre amatør-hudspesialister påstår at de mørke ‘hudormene’ på fingrene som folk har tatt bilder etter å ha benyttet seg av trikset, i virkeligheten er gamle hudceller. 

Men i følge den amerikanske hudlegen Elizabeth Tanzi, så kan metoden faktisk være effektiv:

- Leire er kjent for å ha den egenskapet at det kan fjerne skitt og møkk, og deretter løfte det ut av porene. Men personer med sensitiv hud bør ikke prøve seg på denne metoden, da blandingen av leire og den kraftige skrubbingen av huden kan tørke den ut og gjøre den irritert, sier dermatologen til refinery29.com. 

LES OGSÅ: Brun Uten Sol: Ny selvbrunings pille skal minske risikoen for hudkreft

LES OGSÅ: Tap vekt nå: Ny reseptfri behandling stopper kroppen fra å ta opp fett

LES OGSÅ: Vil du ha et penere smil? Ny forskning avslører at kokosolje kan bleke dine tenner