Rush til ørene: Denne enkle metoden fjerner tinnitus på ett minutt

19/08/2020 17:10

Emma Sletta

Helse
Det er ekstremt ubehagelig å ha ringing eller virvler i ørene, men det er en enkel triks som kan fjerne den irriterende ringetonen på bare ett minutt.

Den ringer inni ørene dine, og lyden minner om den monotone summetone du hører når du løfter et gammeldags telefon med fasttelefonforbindelse.

Tinnitus et rush til ørene

Tinnitus eller ørerushet, som lidelsen også kalles, er mildt forferdelig ubehagelig.

Heldigvis, for de fleste, er det bare noe som oppstår fra tid til annen som heldigvis går bort igjen av seg selv.

Men for andre er lidelsen en daglig og kronisk påminnelse om en alvorlig hørselsskade som både forstyrrer hverdagen og tar konsentrasjonen.

Tinnitus som klikk lyder og puslespillet i øret

I svært sjeldne tilfeller av lidelsen kan folk høre klikklyder og pus inne i øret. I disse tilfellene kan bare legen rette opp genene.

Hvordan fjerne tinnitus med enkelt triks

Men for 35-40 prosent av folk som opplever tinnitus som en kortsiktig ringing i ørene, er det et enkelt triks for å fjerne bilyd som har blitt delt langt og bredt på sosiale medier.

Du må sitte foran et skrivebord og plassere håndsettene mot benkeplaten.

Deretter hever du håndflatene, men la fingertuppene holde seg til benkeplaten. Sett deretter pekefingeren over langfingeren og la håndflaten falle naturlig tilbake på benkeplaten slik at fingrene nesten flimres.

Etter et par ganger med øvelsen, bør man legge hendene over ørene, og på samme måte gjøre flick bevegelse med fingrene og gjøre øvelsen 50 ganger.

Se selv denne videoen fra Facebook, hvor folk som har lidd av tinnitus i årevis, prøver å gjøre øvelsen og hvordan det hjelper dem med å kvitte seg med lyden i ørene.