Urten som hjelper mot slim: Slik tilbereder du den

21/06/2024 08:00

Sofie

Helse
Sjangerfoto: Shutterstock
Sjangerfoto: Shutterstock
Overflødig slim er forårsaket av vanlige infeksjoner som påvirker luftveiene. Det er imidlertid et husmorråd som kan bidra til å løse problemet.

Siden antikken har oppskrifter på hjemmemedisiner hjulpet mennesker med mild sykdom. Disse preparatene er nøkkelen til bedring i mange tilfeller.

Noen medisinske infusjoner er kjent for å hjelpe mot luftveisplager, inkludert forkjølelse og influensa, preget av overflødig slim.

Hemmelighetene bak disse rettsmidlene har gått i arv fra generasjon til generasjon. En kjent infusjon gir flere fordeler som gjør den i stand til å motvirke symptomer på forkjølelse og influensa. Det gjør den spesielt ved å bidra til å skille ut slim og styrke immunforsvaret.

En av de mest effektive infusjonene er laget av timian, som er en aromatisk plante som hovedsakelig brukes som krydder. Timian har også en rekke helsemessige fordeler.

Helsefordelene med timian inkluderer slimløsende, krampeløsende og antiseptiske egenskaper. Dens evne til å styrke immunforsvaret er også verdt å fremheve. Derfor anbefales det å drikke infusjoner med timian om vinteren eller når du er svak.

Timian har også andre medisinske egenskaper. I tillegg til de nevnte fordelene har timian antioksidantegenskaper, har en avslappende og fordøyelseseffekt. Det kan også redusere oppblåsthet og lindre munnproblemer.

Forbered en infusjon med timian for forkjølelse og slim

Timian er ideell for forkjølelse. Følg disse enkle trinnene for å lage en timianinfusjon:

  1. Du trenger en og en halv spiseskje timian, 100 ml vann og litt honning for å gi en søt smak til infusjonen

  2. Varm opp vannet. Når det koker, la det koke i noen minutter. Tilsett en og en halv spiseskje timian

  3. Fjern infusjonen fra varmen, dekk beholderen og la den trekke i 5 minutter. Sil av vannet og server med litt honning

Du kan også tilsette mynte til infusjonen din hvis du føler for det. Dette øker fordelene, spesielt for luftveiene, og gir en friskere smak.

Løkinfusjon

Et annet alternativ for symptomer på rennende nese er en løkinfusjon, tradisjonelt brukt om vinteren for å forhindre influensa. Det forbedrer pusten, beroliger halsen og styrker immunforsvaret.

En slik infusjon er enkel å lage. I tillegg til løk, bruk honning og sitron, som begge har antibakterielle og soppdrepende egenskaper som hjelper til med å fjerne slim. Sitron inneholder også vitamin C, som styrker immunforsvaret.

Skjær løken i skiver, bland med sitronsaft og litt honning, og la trekke. Drikk blandingen opptil tre ganger om dagen. For forkjølelsessymptomer og sår hals vil dette husmorrådet hjelpe med restitusjon.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.