Få grillen til å vare lenger og fungere bedre: Få disse 5 tingene riktig

22/06/2024 23:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vær snill mot grillen din, så er den god mot deg!

Du har funnet det, du er klar til å fyre opp kullene eller slå på gassen, men har du alt under kontroll? Ja, du har grillet i årevis!

Tro om igjen.

Mange mennesker har en rekke dårlige vaner rundt grillen som ikke bare svekker det endelige resultatet av maten, men kan også forkorte levetiden til det elskede utstyret!

Så les videre og se om du også har en av de fem uvanene ekspertene i Tom's Guide advarer mot når det gjelder grilling.

1. Ta deg tid til rengjøringen

Ekspertenes beste tips er å ta seg tid til å rengjøre grillen. Dette er en oppgave mange av oss utsetter, hovedsakelig fordi grillene ofte er store, tungvinte og vanskelige å rengjøre. I tillegg kan grilling etterlate rester på utstyret som er gjenstridig å fjerne. Uansett er det nå fortsatt viktig å rengjøre grillen.

Hvis du ikke klarer å rengjøre grillen mellom bruk, kan smaker fra din forrige matlaging forurense det du lager neste gang. I tillegg kan bakterier og uønskede stoffer, inkludert kreftfremkallende stoffer, også spre seg.

Når det gjelder selve grillen, kan rester påvirke den totale varmefordelingen og redusere ytelsen. I alvorlige tilfeller vil en skitten grill etter hvert slite med å fungere.

Så rengjøring av grillen er en viktig del av å vedlikeholde den og hjelpe den til å vare lenger. Ekspertene anbefaler å rengjøre ristene og fjerne synlige matrester etter hver bruk. Du kan bruke en solid grillbørste for å hjelpe deg med dette. Bare sørg for at børsten er egnet for materialet du skrubber, ellers kan du ty til en mikrofiberklut.

Hvis du kjøper en grillbørste med bust, må du sørge for at det er et design av høy kvalitet, da disse har vært kjent for å bryte av under rengjøring.

En dyp rengjøring vil være nødvendig hver 2-3 måned, demontere grillen og komme inn i alle kriker og kroker, selv om du kanskje vil gjøre dette oftere avhengig av bruk.

2. Vær kritisk til det du griller

Tro det eller ei, en grill kan ikke tilberede alt. Det er visse matvarer som ikke vil skape noe annet enn et rot når du prøver å tilberede dem. Ellers kan noen ingredienser til og med utgjøre en brannfare.

For eksempel produserer bacon mye fett når det tilberedes - fett som lett kan antennes når det utsettes for åpen flamme.

Fet mat generelt kan forårsake oppblussing på en grill. Dette skjer når det gjenværende fettet drypper inn i drivstoffkilden - ofte trekull. Små flammer er en naturlig forekomst av grilling, men du vil holde det til et minimum fordi de kan ødelegge maten og utgjøre en sikkerhetsrisiko hvis flammen kommer ut av kontroll.

Prøv å begrense mengden fett og oljer som blir satt på grillen for å unngå oppblussing - trim kjøttstykkene og mariner sparsomt før grilling. Flytt maten vekk fra brannen i tilfelle en flamme oppstår.

Ikke la fettrester samle seg i grillen, ellers kan dette utgjøre sin egen fettbrannfare. Sørg for at dette er sjekket etter hver bruk som en del av rengjøringsrutinen.

3. Oppbevar den riktig

Når grillen ikke er i bruk, bør den ikke utsettes for vær og vind. Forvitring kan forårsake alle slags skader, inkludert rust. Langvarig eksponering for sollys kan også føre til falming, og dyrelivet i seg selv kan føre til riper og bulker.

Mellom daglig bruk og når utstyret er tørt etter rengjøring, lukk lokket og dekk det med et vanntett deksel.

Hvis grillen din har propantanker, må du også slå av disse mellom bruk. Dette forhindrer en gasslekkasje hvis grillen skulle tennes ved et uhell eller hvis dyrelivet skulle tygge gjennom gasslangen.

Å la propantankene stå på permanent kan også føre til redusert gasstrøm fra grillen, slik at den ikke når full temperatur i fremtiden. Til syvende og sist, for både sikkerhet og grillens ytelse, la propantanker være av når de ikke er i bruk.

Hvis du trenger å lagre grillen over lengre tid, for eksempel om vinteren, er det best å koble fra propantankene og få grillen skjermet innendørs. Et skur eller garasje kan være ideelle steder. Sørg imidlertid for å la propantankene stå utendørs på sikker avstand.

4. Vær oppmerksom på risten

Grillrister kommer i en rekke materialer. Noen er rustfritt stål, mens andre er porselenbelagt eller rett og slett gammelt støpejern.

Avhengig av hva du har, vil det påvirke tilberedningsytelsen så vel som den beste rengjøringsmetoden. Men på toppen av det vil det også påvirke verktøyene som er tilgjengelige og tilbehøret du kan bruke.

Porselensbelagte rister er lett riper, og en typisk stålbørste som brukes til daglig rengjøring kan sette spor. Så du bør bruke en mykere løsning designet for en slik overflate, for eksempel en mikrofiberklut eller en nylonbørste.

Støpejern er ganske motstandsdyktig mot riper, men det er ikke gode venner med vann. Hvis støpejern utsettes for vann i lengre tid, enten det er gjennomvått eller selv om det får lufttørke etter vask, kan dette fremme rust. Så vær ekstra forsiktig når det gjelder rengjøring av denne overflaten slik at den varer lenger.

Det sier seg selv at du alltid bare skal bruke grillverktøyene dine til det tiltenkte formålet og ingenting annet. Du kan skade grillristen og skape en sikkerhetsfare hvis du gjør noe annet.

5. Hold øye med rust

Selv om du kanskje gjør alt for å rengjøre grillen og oppbevare den ordentlig, kan det fortsatt oppstå rust. Dette skjer når grillen utsettes for fuktighet, og du vil ofte finne den på grillristene, men flekker kan dukke opp over hele utstyret.

Hvis du oppdager rust på grillen, må du håndtere den så snart som mulig. Jo lenger du lar den være, jo vanskeligere kan den være å fjerne. Du vil heller ikke at det skal påvirke smaken av det du lager eller at deler av det skal brytes av i maten.

For å fjerne rust kan du enten kjøpe en dedikert rustrengjøringsløsning som passer til overflaten av grillen, eller du kan blande ditt eget hjemmelagde rengjøringsmiddel. Bare kombiner destillert hvit eddik med natron for å lage en pasta og påfør den på de rustne flekkene på grillristen og la den sitte i 30 minutter.

Når tiden er ute, skrubb med varmt såpevann og skyll. Prøv å holde grillen så tørr som mulig i fremtiden for å forhindre at ytterligere rust utvikler seg.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.