10 år gammel gutt stjal en bil for å besøke besteforeldre 60 km unna

07/12/2021 10:38

Emma

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 10 år gammel gutt fra Dokka stjal foreldrenes bil mens de sov. Da politiet fant ham, hevdet han at han var en dverg som hadde glemt førerkortet.

En 10 år gammel gutt fra Norge har vært på noe av et eventyr da han stjal foreldrenes bil tidlig om morgenen og la ut på en 60 km lang reise for å besøke besteforeldrene sine.

Gutten tok foreldrenes bil like før klokken 06.00 mens de fortsatt sov, satte sin 18 måneder gamle lillesøster i baksetet og kjørte av gårde i snøen.

Gutten bor i Dokka og planla å kjøre til Valdres hvor besteforeldrene bodde - en reise på rundt 60 kilometer.

Den eventyrlystne gutten klarte å kjøre over 10 kilometer før han kjørte av veien og landet i grøfta.

Heldigvis ble bilen og de to små eventyrerne funnet av en brøytesjåfør, som raskt varslet det lokale politiet.

Baard Christiansen, talsmann for Vest-Oppland-politiet, sa: «Foreldrene våknet og oppdaget at barna var borte og at noen hadde tatt bilen deres. De var rimelig opprørte og triste over hva man kunne forestille seg.»

Politiet sa at gutten hadde fortalt brøytesjåføren at han var en dverg som hadde glemt førerkortet hjemme. Men verken brøytesjåføren eller politiet hoppet på, og barnas foreldre ble derfor kontaktet.

Politiet opplyser at ingen av barna ble skadet, og at bilen heller ikke fikk noen betydelige skader.

Verken den 10 år gamle gutten eller foreldrene ble siktet, men politiet sa at de hadde hatt en god prat med begge parter, og at foreldrene sannsynligvis ville følge bedre med på både barna og bilnøklene i fremtiden.