Brannvernforeningen advarer: Elektrisk julepynt kjøpt på nett kan være brannfarlig

18/12/2017 12:07

Anniken Hauge

Innland
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Desember er en verstingmåned for brann i Norge.

I desember måned koser vi oss ekstra mye med levende lys og matlagning. Dette gjør at nettopp julemåneden er en versting når det kommer til brann i hjemmet.

Brannvernforeningen oppfordrer nå alle til være oppmerksomme, og understreker at 40 til 50 prosent av brannene som oppstår, er gjerne knyttet til elektriske artikler, matlagning og komfyr.

Bare i helgen var det to boligbranner, hvor en person omkom i en brann i et rekkehus i Horten, og to personer er kritisk skadd etter brann i en enebolig i Stavanger.

- Vi har et høyt velferdsnivå i Norge, og vi bruker veldig mange elektriske artikler. Vi bruker komfyren voldsomt mye, og ofte åpen flamme, sier Rolf Søtorp, som er direktør i Brannvernforeningen, til NRK.

Han forteller at det er viktig å se etter merking på elektriske artikler, særlig hvis de er kjøpt på nett.

- Se litt på sikkerhetsmerkingen på elektriske produkter, og ikke bare gå etter pris. CE-merket viser at produktet er det godkjent for sikker bruk i Europa og Norge, er rådet fra direktøren.

Du kan lese mer om Brannvernforenings gode råd om brannnvern i hjemmet her.

Les også: 10 fantastiske ting du kan bruke eddik til
 


 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.