Breiviks far reagerer på Rettsaken: ”Anders kommer aldri ut”

Foto: Skjermbilde fra fotointpervjuet med Blid.

Faren til en av Europas sannsynligvis mest kjente terrorister har uttalt seg om den pågående rettssaken for mulig prøveløslatelse, og dette er ikke fine ord han har å si om sin sønn.

I et eksklusivt intervju med den tyske storavisen Bild snakket den norske terroristen Anders Behring Breiviks far, Jens Breivik, ut om den pågående rettssaken mot sønnens mulige prøveløslatelse. 

Det skriver flere norske medier.

Les også

37 år gammel Marvel-stjerne død i tragisk skiulykke

Til tross for Anders' lange forvaringsdom på minst 21 år, har han rett til å søke om prøveløslatelse etter 10 års soning av fengselsstraffen, og det er den tiden som har kommet nå. Tirsdag startet derfor rettssaken i den midlertidige rettssalen i Skien fengsel, og rettssaken er ventet å være ferdig i dag, fredag 21. januar.

Hvis du synes det høres sprøtt ut at den dømte terroristen og massemorderen kan bli løslatt, kan du ta det med ro, da alt tyder på at hans forespørsel om prøveløslatelse vil bli avvist. Ifølge TV 2 forklarte rettspsykiateren at Breivik fortsatt er selvopptatt og psykopat, akkurat som han var da han ble pågrepet.

En annen som heller ikke støtter mulig prøveløslatelse er Anders' egen far. «Jeg kan ikke glemme hva han gjorde,» sa han til tyske Bild, og la til: «Sønnen min drepte 77 uskyldige og forsvarsløse mennesker. Selvfølgelig er det noe jeg tenker mye på.»

Faren forteller at hendelsen i 2011 selvfølgelig har påvirket ham og kona enormt, og at de har måttet leve et tilbaketrukket liv siden. Breiviks mor og Jens' kone, Wenche Behring Breivik, døde våren 2013, men sa før sin død, ifølge BT, at hun «avskyr» sønnen.

«Jeg kan ikke si at jeg noen gang vil få et normalt liv igjen. Jeg skulle ønske jeg hadde vært i regjeringsbygningen eller på Utøya på den tiden, så han ville tatt meg også,» sa Jens, før han formet fingrene som en pistol og pekte på sitt eget tinding.

I 2014 publiserte den nå 86 år gamle mannen boken ‘Min skyld? En fars historie,’ som handler om sønnen og hans forferdelige handlinger, og til Bild har han uttalt følgende om sønnens mulige prøveløslatelse: "[...] Anders kommer seg ikke ut av fengselet. Sannsynligvis ikke de neste 20 årene. Jeg vil ikke at han skal komme ut."

Han sier også at han ikke har hatt kontakt med sønnen på mange år, og at han derfor ikke vet noe om ham annet enn det han leser i media.

Jens Breivik ønsket ikke å kommentere sønnen overfor andre medier, men henviser til intervjuet med Bild.

Les også

Mann død etter gjenoppliving på vaksinasjonssenter