Eieren bak profilen ’kreftutenfilter’ er død

20/10/2021 10:12

Emma

Innland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ida Øye Bjørkvold, eieren bak profilen @kreftutenfilter har gått bort.

28 år gamle Ida Øye Bjørkvold sto bak instagram profilen @kreftutenfilter, der hun åpenhjertig delte om livet med uhelbredelig kreft.

Ida Øye fik konstateret livmorshalskreft da hun var 23 år gammel. Hennes viktigste kampsak den siste delen av livet ble å oppfordre jenter til å ta HPV-vaksinen og å sjekke seg for celleforandringer.

Ida Øye Bjørkvold tapte kampen til kreften nat til 19. oktober 2021.

Dødsfallet ble offentliggjort i går tirsdag, på den nevnte instagram profil. 

På bilde som er lagt op på profilen var teksten: 

”Det føles uvirkelig. Ida døde natt til 19. oktober. 

Kreft uten filter var Ida - og @kreftutenfilter hennes måte å oppfordre, spesielt unge jenter, til å sjekke seg #sjekkdeg. Det andre som var viktig for henne var at leger må ta unge jenters bekymringer på alvor. Hun brukte sin egen kreft-situasjon for å få fram budskapet - uten filter. 

Hun følte selv at hun ikke fikk takket nok for den enorme støtten hun har fått underveis og spesielt på slutten av sykdomsperioden. 

Denne kontoen blir ikke stanset - budskapet ligger der fortsatt. Men uten Idas unike måte og situasjon, blir den selvsagt annerledes. Så takk for all støtte.”

Innlegget avsluttes med at kontoen ikke blir stanset eller lukket ned, og at budskapet om å sjekke seg vil bli værende.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.