Kari var i ferd med å falle for p-bot trikset

12/08/2022 13:50

Emma Sletta

Innland
Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Kari Andreassen hadde nesten falt for et p-bot-triks, som kunne ha kostet henne og mannen flere hundre kroner.

Kari Andreassens mann parkerte utenfor Feel24-treningssenteret i Tromsø. Da han kom tilbake til bilen sin, fant han en ubehagelig overraskelse i frontruten. Der lå det en parkeringsbot.

Dette skjedde bare dager etter at han hadde blitt bøtelagt for en annen p-bot hvor han hadde glemt å starte en spesiell parkeringsapp på smarttelefonen sin.

For å undersøke hva som hadde gått galt denne gangen, bestemte han og kona seg for å se nærmere på parkeringsboten. Her fikk de en overraskelse da de oppdaget at det var en bot som kom fra en helt annen parkeringssone.

- Så oppdaget vi at det også var et annet registreringsnummer på bilen, og eieren må ha gjort en feil med tallene da han startet parkeringen, sier Kari Andreassen til Dagbladet.

Kari forteller at hun senere valgte å søke etter parkeringssonen som sto på parkeringsboten. Her oppdaget hun at det var veldig langt fra der mannen hennes hadde parkert bilen sin.

– Jeg søkte etter parkeringssonen, og det var enten i Kløfta eller i Sverige. Det er veldig langt unna, sier hun.

Kari Andreassen bestemte seg for å fortelle om hendelsen i en Facebook-gruppe kalt Tromsøsia, der flere kom med deres teorier om hva som hadde skjedd.

– Noen skrev at det kanskje var skolebarn som hadde flyttet boten. Men det skjedde midt på morgenen mens de gikk på skolen. Jeg tror ikke det er det som har skjedd, sa Kari.

Hun mener derimot at noen har flyttet på parkeringsboten med vilje, og at noen har forsøkt å få noen andre til å betale den.

Da hun var i byen dagen etter, møtte hun en parkeringsvakt som hun ba om råd hos.

– Jeg spurte ham hva vi skulle gjøre med boten. Han ba oss bare glemme det, og at eieren av bilen ville få en påminnelse hvis den ikke ble betalt.

Hun fortalte også parkeringsvakten at hun aldri hadde opplevd noe lignende selv, men vakten forklarte for henne at det ikke er noe nytt og at det har skjedd flere ganger.

Derfor vil Kari nå advare andre som kan være i samme situasjon der de har blitt bøtelagt som ikke er deres.

"Se nøye på boten før du betaler den. Det er lett å tenke at man har parkert litt for lenge og bare må betale, men det er ikke alltid tilfelle," sier hun.

Etter å ha delt advarselen i Facebook-gruppen, ble hun kritisert for ikke å kontakte bileieren for å høre hvorfor mannen hennes hadde blitt bøtelagt.

Kari Andreassen forteller at hun prøvde å slå opp registreringsnummeret, og fant ut at bileieren ikke bor langt unna.

"Jeg kunne ikke ta flere av de ekle tilbakemeldingene, så jeg slettet innlegget. Likevel tror jeg det er viktig at denne metoden er kjent slik at andre ikke blir svindlet," sier hun.