Kongen er fortsatt syk etter at koronasmittet minister besøkte Slottet

07/02/2022 13:48

Emma Sletta

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den norske kongen har vært syk i lang tid og har nettopp varslet at sykefraværet skal forlenges.

I slutten av januar ble det kjent for publikum at den norske utenriksministeren Anniken Huitfeldt fra Arbeiderpartiet testet positivt for korona kort tid etter å ha besøkt slottet til den norske kongefamilien. Les mer om det her

For å gjøre vondt verre ble landets konge, kong Harald V, syk dager etter å ha vært syk med «kalde symptomer», og det var derfor fryktet at den 84 år gamle herskeren hadde fått det fryktede viruset.

Siden den gang har kong Harald tatt flere koronatester, som alle heldigvis har vært negative, noe som kan skyldes at han har fått tre plugger av vaksinen mot viruset.

Til tross for den gode nyheten om at Kongen trolig ikke er smittet av koronaviruset, har kongefamilien ifølge Sosialnytt nettopp kunngjort at kong Harald fortsatt er sykmeldt med forkjølelsessymptomer. 

– Hans Majestet Kongen har tatt flere koronatester i løpet av helgen, som alle er negative. Kongen er fortsatt forkjølet, men er i bedring, sier Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, til Dagbladet i en oppdatering i forrige uke, og nå har Guri Varpe, palassets kommunikasjonssjef, utdypet: «Hennes Majestet er fortsatt sykmeldt» for avisen. 

Kongen, Kronprinsen og Prinsessen / Foto: Instagram / @detnorskekongehus

Siden kongen ble kvalm, har det vært hans sønn, den 48 år gamle kronprins Haakon, som har tatt kong Haralds plass som landets hersker, som kongen ved flere anledninger har uttrykt at han er ganske under trykksatt.

– Jeg tror faren min var mer bekymret enn meg. Jeg er heldig at det er kronprins Haakon som vil ta dette videre. Han har vært med meg hele min tid som konge og har vært involvert hele tiden, har kongen dermed skrevet i boken "Kongen forteller", hvor han også snakket om hva som skulle skje etter hans død.

"Da kan han ta det med seg som han vil og endre det han vil," sa han den gangen. Han har også beskrevet hvordan han er sikker på at kronprinsen en dag vil håndtere kongens oppgaver til fullkommenhet.

Kong Harald V af Norge ønskes god bedring.