Ny undersøkelse: BMW-eiere viser minst hensyn i trafikken

22/06/2017

Ida Veiden Brakstad

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke alle billister som viser like mye hensyn i trafikken. Men nå viser en undersøkelse at bilmerket faktisk har innflytelse på billistenes oppførsel.

Tuting, fingerrekking og alskens sint og dramatisk gestikulering bak rattet. 

For noen billister er det et kamp å kjøre på jobben fordi de mener alle andre kjører som ville idioter, og det kun er dem som er gode billister. 

Men nå viser en svensk undersøkelse fra YouGov hvilket bilmerke de søte og snille billistene kjører, og hvilket bilmerke de hensynsløse foretrekker, skriver expressen.se.

Undersøkelsen viser at de sinteste og mest aggressive sjaførene alle har en forkjærlighet for tyske biler. 

BMW ligger helt i toppen over bilmerker med det mest nedslitte hornet og de mest frustrerete og utagerende billistene bak rattet. 

Foto: Shutterstock

BMW-eiere er imidlertid ikke alene, og er tett etterfulgt av Audi-eiere som kjører sine tyske biler som var de alene på veien.  

Hvis man derimot er en god billist som tar hensyn i trafikken, så kjører man mest sannsynlig en solid svensk bil med sikkerheten i fokus. 

Foto: Shutterstock

Volvo-eiere er nemlig de roligste bak rattet, tett fulgt av Toyota og med Skoda på tredjeplass. 

Cirka 1000 billister deltok i undersøkelsen som ble gjennomført i april i år. 

Forskere trenger store mengder avføring: Få 250 kroner for hver bæsj

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.