Hudlege advarer mot å bruke denne oljen i håret

24/01/2023

Sofie Hansen

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hudspesialist advarer mot populær olje brukt i håret.

Nylig eksploderte salget av hårprodukter som inneholder rosmarin etter at de gikk viralt på Tiktok. Det sies å være bra for håret.

Natasha Piljurovic, butikksjef i butikken Life på Majorstuen i Oslo, har tidligere sagt til TV 2 at hele kjeden er utsolgt for disse produktene.

Hudlege Hermund Feldborg mener at rosmarin ikke er helt ufarlig, spesielt for enkelte grupper. Sandefjords Blad har nevnt dette.

Rosmarinolje er en såkalt eterisk olje og Feldborg kaller det et naturprodukt. Han mener likevel at det ikke er helt ufarlig.

Hvis du bruker denne typen olje gjentatte ganger, kan du utvikle kontaktallergi mot den.

– Det merker du i form av eksem og kløe, eller i verste fall blemmedannelse på områder som har kontakt med rosmarinen, sier Feldborg til TV 2.

Du er spesielt utsatt hvis du har eller har hatt atopisk eksem eller hvis du har kontaktallergi mot andre stoffer som nikkel eller parfyme.

– Har du kjent på det fra før, kan det være lurt å ikke kaste seg på trenden, sier Feldborg.

Han understreker at det i noen tilfeller kan oppstå kontaktallergi selv etter en liten eksponering for oljen, men i de fleste tilfeller krever det langvarig bruk.

Feldborg jobber som hudlege ved Vestfold Hudlegesenter. Så langt har han ikke hatt noen pasienter som lider av allergi mot rosmarin.

– Men det vil nok dukke opp om forbruk av stoffet blir vanligere, mener han.

Feldborg tror heller ikke rosmarinolje er det beste du kan gjøre for å få fart på håret. Han foreslår heller et sunt kosthold uten dietter med tilstrekkelig mengde vitaminer.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.