Ikea skyting: Minst fire skudd på Furuset

22/02/2023 10:23

Emma

Innland
Ikea på Furuset hvor hendelsen fant sted / Foto: Google Maps
Ikea på Furuset hvor hendelsen fant sted / Foto: Google Maps
En person er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at det ble avfyrt skudd mot en bil ved parkeringsplassen til Ikea.

Natt til onsdag opplyser krimvakten i Oslo at en person er siktet for drapsforsøk etter at det ble avfyrt skudd ved parkeringsplassen til Ikea Furuset tirsdag kveld.

En person er sendt til sykehus med ikke-livstruende skader.

Det opplyser kriminalvakten i Oslo politidistrikt natt til onsdag.

– Vi jobber med tekniske og taktiske etterforskningsskritt for å etter hvert få et bilde av hva som har skjedd. Vi vil gjennomføre avhør av den siktede, fornærmede og andre vitner, skriver krimvakten i en melding til pressen.

NRK melder at de har fått opplysninger om våpenet som ble brukt var et tohånds automatvåpen, trolig av typen AK-47. 

Meldingen om skyting kom inn til politiet like etter klokka 20 tirsdag. Politiet rykket ut med store mannskaper til en parkeringsplass like ved Ikea Furuset og var på stedet etter kort tid, opplyser politiets innsatsleder Brian Skotnes til journalister på stedet.

Klokken 21.45 opplyser politiet at de har pågrepet en person på Romerike som de mener var involvert i skytingen. 

– En person er pågrepet på Romerike i en bil som vi mener er involvert i denne saken. Politiet har sikret spor som knytter vedkommende til hendelsen. Han er ikke skadd. Han vil bli kjørt til sentralarresten i Oslo, tvitrer politiet.

Teknikere jobber på åstedet, og det er funnet tomhylser på området, bekrefter Skotnes.

Politiet sier de har fått opplysning om at det er blitt avfyrt minst fire skudd. Det var mye folk i området da politiet kom fram. Ikea er åpent på kveldstid, så det var mange biler parkert utenfor varehuset.

– Vi er på stedet og i kontakt med mange vitner som har ringt politiets nødtelefon. Vi er foreløpig ikke i kontakt med noen som har vært involvert i selve hendelsen, opplyser politiet.