Ingrid Alexandra fikk ikke oppfylt ønske: Mette-Marit sa nei

18/05/2023 22:35

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset
Foto: Kongehuset
Da prinsesse Ingrid Alexandra feiret bursdagen sin nylig, avslørte kongefamilien at hennes største ønske i fjor hadde gått i oppfyllelse!

Prinsesse Ingrid Alexandras 19-årsdag var lørdag 21. januar.

Mens hun offisielt ble feiret med mye fanfare på bursdagen i fjor, er det stilnet i år. Privat kan Ingrid ha blitt feiret av venner og familie.

I forbindelse med Ingrids bursdag delte kongefamilien to nye bilder av prinsessen, inkludert ett av henne i fallskjermutstyr!

- Øverst på bucketlisten er å hoppe i fallskjerm, sa hun da hun fylte 18 år. I sommer fikk hun prøve seg fra 20 000 fots høyde under et såkalt HAHO-hopp (High Altitude, High Opening) sammen med Forsvarets spesialkommando på Rena.

I VGs 18-årsdagsintervju sa prinsessen at hun trodde hun skulle hoppe i fallskjerm mens hun besøkte Forsvaret noen måneder før 18-årsdagen, men kronprinsesse Mette-Marit (49) satte da ned foten.

- Jeg har ikke hoppet i fallskjerm ennå, det har jeg veldig lyst til. Jeg fikk ikke lov av mamma. To dager før jeg skulle besøke Forsvaret, trodde jeg fortsatt at jeg skulle få hoppe i fallskjerm. Da pappa og jeg kjapt gikk gjennom programmet, sa han at «nei, det får du ikke lov til av mamma.»

Hun fortalte da til avisen at moren hadde ombestemt seg.

- Ja, jeg har tilgitt henne. Og nå får jeg lov også, så jeg håper jeg skal tilbake og hoppe, sa hun til VG.

Som et resultat endte hun opp med å hoppe fra et 12-meters hopptårn der soldater trente for fallskjermhopping.

- Det var ingen nøling, hun gikk rett ut og hadde et kjempebra hopp, sa en imponert oberst og sjef for FSK, Lars Lilleby, etterpå ifølge NRK.

Hun ble heldigvis invitert i fjor sommer til å hoppe på ordentlig vis!

Det er ingen tvil om at vi har å gjøre med en uredd og tøff prinsesse. Noe en stolt bestemor understreket overfor Ingrid Alexandra i sin 18-årstale i juni i fjor:

- Kjære Ingrid, i løpet av dine 18 år har du vist hvem du er – og utvist flere talenter: Du er glad i vannsport. Du er god på ski. Du er også glad i skolen, og glad i være sammen med venner og familie. Du er en skikkelig tøffing – som verken er redd for å hoppe i fallskjerm eller for å si din mening. Det siste vil komme spesielt godt med, det lover jeg deg.