Krevde 479 000 kroner av kunde for parkering

23/09/2023 16:30

Sofie Hansen

Innland
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Nektet å returnere kjøretøyet.

Et bilverksted nektet å returnere kjøretøyet i nesten seks år før kunden betalte parkeringsavgifter. Totalbeløpet er nå kommet opp i 479.000 kroner.

- De har rett og slett beslaglagt bilen min, sier bileieren til Motor.

Høsten 2017 ba han et billakkeringsverksted på Romerike om å lakke en Mercedes-Benz. Etter at arbeidet var ferdig, var bileier misfornøyd og reklamerte.

Etter det kom lakkeringsverkstedseieren til stedet der bilen sto for å fikse arbeidet.

Han fikk bilnøkkelen, men uten bileiers samtykke tok han den med tilbake til lakkeringsverkstedet. Dette skjedde mot bileierens ønske og uten hans viten.

Etter det klarte ikke partene å bli enige om betaling, men våren 2020 fikk verkstedet medhold i Forliksrådet og ble betalt av kunden.

De nektet likevel å utlevere bilen før eieren betalte 438 kroner per dag for oppbevaring av bilen.

I august møttes partene i Romerike og Glåmdal tingrett. Kravet utgjorde da 479.000 kroner for dagene bilen sto parkert på verkstedet.

- Jeg leide tidligere ut parkeringsplassen hvor bilen står for 10 000 kroner i måneden. Jeg har derfor tapt 10 000 kroner hver måned. Derfor vil jeg at eieren skal betale, sier innehaveren til Motor.

I retten vant bileieren.

Verkstedet ble pålagt å levere tilbake Mercedesen i avtalt stand, og i tillegg betale eierens sakskostnader på 112.000 kroner.