Mysteriet fortsetter: Hvem smuglet gin for 5,5 millioner kroner?

08/03/2023

Emma Sletta

Innland
Foto: Norsk Politi
Foto: Norsk Politi
I Norge er politiet i ferd med å løse en stor smuglersak med store mengder gin.

I fjor sommer kjørte en lastebil full av gin inn til Norge. I lastebilen var det ikke mindre enn 25.920 flasker gin, som har en estimert verdi på 8,4 millioner norske kroner - 5,5 millioner danske kroner.

Lastebilen sto parkert på en eiendom i Sigdal som eies av en 40 år gammel mann.

Ifølge NRK sier mannen at han ikke eier ginen eller vet hvordan den kom til Norge. Ifølge forsvareren til mannen vil han imidlertid erklære seg skyldig i hvitvasking av penger.

– Han forklarer at han lot noen parkere denne lastebilen på en eiendom han hadde tilgang til. Og der er det ifølge ham grov hvitvasking. Han har med andre ord hjulpet en annen person som eier alkoholen, sier forsvarer Julie Conradi-Larsen.

Mer enn 18.000 liter Gibson-gin ble fylt med lastebilen.

Foto: Norsk Politi

I tillegg til hvitvasking er mannen også tiltalt for å ha oppbevart 591 gram dynamitt i en kommodeskuff.

Politiet mener også at mannen produserte minst 75 liter alkohol med et alkoholinnhold på rundt 50 prosent. Mannen erkjenner også straffskyld for dette.

Politiet har også siktet en 20 år gammel mann som antas å ha mottatt 980 flasker gin, vel vitende om at de ikke ble anskaffet lovlig.

Han erklærer seg også skyldig. Ingen er foreløpig siktet for å ha smuglet ginen til Norge, og derfor fortsetter det store mysteriet en liten stund til.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.