Norsk politi rykker inn mot Thunberg og andre aktivister

28/02/2023

Emma Sletta

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En gruppe demonstranter, deriblant Greta Thunberg, blokkerte mandag inngangen til det norske departementet.

Norsk politi fjernet mandag flere demonstranter som blokkerte inngangen til Norges olje- og energidepartement.

Det skriver NTB.

Demonstrantene satte seg ned rundt klokken 13 foran inngangene til Olje- og energidepartementet i Oslo. Knapt en halvtime senere meldte NTB at norsk politi hadde begynt å frakte folk vekk fra området.

Blant demonstrantene var den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg.

Demonstrantene har vært til stede i flere dager inne i olje- og energidepartementet i den norske hovedstaden. De hadde vært der siden torsdag og hadde frem til klokken 02.25 mandag å forlate bygningen.

Klokken 03.00 ble de kjørt fra stedet i politibiler med blåblink.

Senere kom de tilbake utenfor bygningen for å uttrykke sin tilfredshet.

Det var for 500 dager siden torsdag at Høyesterett slo fast at to vindparker på Fosenhalvøya i Trøndelag er bygget ulovlig fordi de krenker samenes rett til kulturpraksis.

Anlegget står imidlertid fortsatt, og aktivistene er misfornøyde med dette.

– Kampen for urfolks rettigheter, for menneskerettigheter og for klimaet er global. Det er flere lokale eksempler på at rettigheter blir krenket. Når det skjer, må man si nei, sier Thunberg til NTB.

Ifølge Thunberg har den norske stat gjort seg skyldig i menneskerettighetsbrudd.

– Det er helt absurd at dette får lov til å skje, og at det virker som om den norske staten ignorerer det, sier Thunberg.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.