Dronningen påkjørt av bil: Nå er det nyheter

09/07/2024 09:32

Emma

Kongelige
Foto: Kimm Saatvedt / Det kongelige hoff
Nå er det kommet en uttalelse.

Det ble ikke akkurat den velkomsten dronning Mary hadde forventet da hun ankom Grønlands hovedstad Nuuk i forrige uke sammen med kongen og deres to yngste barn.

I en tett folkemengde ble dronningen uventet truffet av en scooter kjørt av en eldre herre, noe som forårsaket et øyeblikks kaos.

Senere ble også Hennes Majestet sett haltende bort fra scenen.

En feil hjelpende hånd

Nå har «gjerningsmannen» gitt sin forklaring.

Angutinnguaq Leibhardt, den grønlandsk taxisjåfør der førte scooteren, har gitt sin forklaring til KNR.

Den eldre mannen, som var veldig spent på å møte dronningen, ønsket å hilse på henne og fortelle henne at de deler bursdag.

I et forsøk på å nå ut, traff han ved et uhell scooterens gasspedal, noe som resulterte i at scooteren akselererte og traff Queen Mary.

– Jeg fulgte Mary en stund før jeg sto ved siden av henne for å fortelle henne at vi har samme bursdag. Jeg tok henne i hånden og sa at vi var født samme dag, og akkurat da hun skulle til å si noe til meg, ble hun påkjørt av en bil, sier Leibhardt.

Videoopptak viser hvordan dronning Mary mister balansen og vingler når sparkesykkelen treffer henne. En PET-vakt reagerte raskt og ba scooteren trekke seg tilbake.

Den eldre herremannen som kjørte scooteren utbrøt forvirret: "Jeg vet ikke hva som skjer".

Grønlands regjeringsformann, Muté B. Egede, var raskt ute med å gripe inn og støttet dronning Maria, som heldigvis ikke ble skadet. Angutinnguaq Leibhardt bemerket imidlertid at hendelsen tydelig påvirket dronningen, hvoretter han kunne føle tårene presse på.

Politiets etterforskning

Grønlandspolitiet bekrefter at de er kjent med mannens identitet og beskriver hendelsen som en ulykke. PET er også involvert i etterforskningen for å sikre at det ikke var noen ondsinnet hensikt bak hendelsen.

– Vi etterforsker hva som har skjedd, og PET er også involvert, opplyser Grønlandspolitiet.

Etter det dramatiske besøket på Grønland er kongeparet nå tilbake i Danmark. De neste planene er deltakelse på en byfestival på Gråsten, der de blir tatt imot av byens innbyggere før de bosetter seg på Gråsten slott.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.