Eksperter er ikke i tvil: Dette er kong Frederiks største utfordring

04/07/2024 22:00

Sofie

Kongelige
Foto: Kimm Saatvedt / Det kongelige hoff
Foto: Kimm Saatvedt / Det kongelige hoff
Ifølge to eksperter må Frederik, som Danmarks nye konge, ta hensyn til visse ting.

Det er ingen tvil om at dronning Margrethe er en populær skikkelse blant de danske kongelige. Det kan være en utfordring å leve opp til de store skoene som landets neste regent må fylle.

Det er nettopp denne observasjonen som får eksperter til å gi noen gode råd til kong Frederik for å unngå potensielle problemer. Det skriver BT

Kongen mangler fortsatt å vise hva han representerer som Danmarks nye konge.

Entreprenør Martin Thorborg og BTs politiske kommentator Joachim B. Olsen har imidlertid noen klare ideer for hvordan kong Frederik kan fremme dette.

I podcasten 'Kongehuset bak fasaden' uttaler Martin Thorborg:

"Det handler om å bygge tillit til folket og skape en plattform der du fortjener kraften og pompen og pompen som du har, som på en eller annen måte kan gi en plattform for også å spre seg ut."

Det er imidlertid ingen hemmelighet at både Martin og Joachim var store fans av dronning Margrethe, og spesielt Joachim ble opprørt da hun (dronning Margrethe red.) valgte å trekke seg.

I den forbindelse uttalte han at han fortsatt mente at dronning Margrethe hadde mye å by på og at han ville savne dronningens spesielle evne til å gjøre ting relevante uten å gjøre det politiske.

Joachim B. Olsen tror ikke kong Frederik besitter disse egenskapene – han viser dem i hvert fall ikke ennå.

I podcasten opplyser Joachim og kommunikasjonsekspert Morten Crone også at kong Frederik og dronning Mary har vært involvert i flere saker som ikke har vært uproblematiske, og det skal de ifølge ekspertene være forsiktige med.

Det er derfor viktig at Kong Frederik prioriterer å bygge sin egen posisjon og identitet, spesielt hvis han ønsker autoritet og respekt til å artikulere både nasjonale og internasjonale spørsmål i for eksempel nyttårstaler, slik dronning Margrethe tidligere har gjort.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.