En tydelig rørt Dronning: “Jeg er fullkommen paf”

25/06/2024 21:00

Emma

Kongelige
Foto: Det svenske kongehuset
Foto: Det svenske kongehuset
Hennes Majestet setter ord på den store dagen.

12. juni ble en uforglemmelig kveld for dronning Margrethe, da hun mottok en av bokverdenens mest prestisjefylte æresbevisninger under en seremoni i Den sorte diamant.

Prisen, Bokhandleriforeningens ærespris, ble overrakt til en synlig beveget dronning, som med glede og ydmykhet mottok anerkjennelsen for sitt livslange engasjement for dansk bokkultur.

BILLED-BLADET var til stede under seremonien, som også dekket prisutdelingen.

Gjennom årene har dronning Margrethe gjort seg bemerket som illustratør, oversetter og inspirator. Hun har blant annet illustrert J.R.R. Tolkiens «Ringenes herre», prins Henriks diktsamling «Cantabile» og H.C. Andersens eventyr «Snødronningen» og «Ville svaner».

I tillegg har hun oversatt Simone de Beauvoirs verk «Alle mennesker er dødelige» sammen med prins Henrik.

Under takketalen fremhevet dronningen hvor mye prisen betyr for henne og hvordan arbeidet med bøker har vært en viktig del av livet hennes. Hun utstrålte både stolthet og overraskelse over anerkjennelsen og klarte samtidig å vise sitt karakteristiske glimt i øyet.

– Jeg er helt målløs, innledet dronningen sin takketale på podiet.

Senest har dronning Margrethe bidratt til filmen «Ehrengard», basert på Karen Blixens roman. Dronningen skapte decoupage-verk for filmen, som senere ble utgitt i bokform, og la til en annen dimensjon til hennes imponerende portefølje.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.