Etter sjokkdiagnose: Kong Charles tildeler prinsesse Kate ny tittel

03/05/2024 17:00

Emma

Kongelige
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mens prinsesse Kate konsentrerer seg om å komme seg gjennom kreften, har kong Charles kommet med kongelig oppmuntring.

På sin egen kongelige måte har han vist sin svigerdatter at han verdsetter henne enormt ved å tildele henne en spesiell tittel.

Tirsdag ble det kjent at prinsessen blir den første kongelige noensinne tildelt Ordenen av Companions of Honour av kongen.

Faktisk har prinsessen også blitt tildelt tittelen "kongelig følgesvenn av ordenen", som på engelsk omtales som "Royal Companion of the Order".

Ifølge The Telegraph har den syke prinsessen, som ikke har utført offentlige plikter siden jul, fått den ærefulle tittelen konge, ettersom hun har støttet ham under hans første regjeringstid som regent.

Angivelig skapte kongen tittelen spesielt for sin svigerdatter for å vise hvor mye han setter pris på henne og hennes arbeid for kongefamilien.

Og prinsesse Kate er i fint selskap. Andre mottakere av ordenen inkluderer Elton John, Sir David Attenborough og Paul McCartney.

Prinsesse Kate ble innlagt på sykehus i midten av januar og gjennomgikk en stor operasjon i magen. Kongefamilien kunngjorde først at operasjonen ikke var kreftrelatert.

Deretter forårsaket det overraskelse at ingen så noe av prinsessen i flere måneder.

Rett før påske avslørte hun imidlertid at selv om operasjonen hadde gått bra, var det funnet kreft etter operasjonen og at hun derfor hadde fått forebyggende kreftbehandling.

Prinsessen ba om fred til å komme seg.

Kong Charles er i likhet med sin svigerdatter rammet av kreft, men gjør det tilsynelatende så bra at han kan utføre noen av sine kongelige plikter i mellomtiden.

Det er ikke opplyst hvilken type kreft enten kongen eller prinsessen lider av.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.