Kong Harald brøt reglene: Men det var det en god grunn til

10/05/2024 09:32

Emma

Kongelige
Foto Det norske kongehuset
Foto Det norske kongehuset
Kong Harald brøt reglene under statsbesøket fra Moldova. Men det var en helt naturlig grunn til det.

I Norge har en president vært på statsbesøk, og denne gangen var det Moldovas president, Maia Sandi, som besøkte landet 6.-7. mai.

Det er første gang en president fra Moldova besøker Norge på statsbesøk.

Under den offisielle velkomstseremonien på Slottsplassen brøt imidlertid 87 år gamle kong Harald en klar retningslinje.

Det skriver norsk SE og HØR.

Under velkomstseremonien bar både kong Harald og hans sønn, kronprins Haakon, Hærens gallauniform, hvortil der hører en sabel.

Norsk SE og HØR skriver, at kong Harald ikke bar sabelen, som ellers hører til uniformen, men det er der en naturlig og god grund til.

Kong Harald har byttet ut sabelen med stokken som har blitt hans følgesvenn de siste årene.

Det er heller ikke så rart, siden kongen fylte 87 år i februar.

Den norske kongefamiliens kommunikasjonssjef, Guri Varpe, sier til SE og Hør at det vanligvis er en sabel med uniformen, men at det er en grunn til at kongen ikke bruker den.

Hun forteller til mediene at kongen ikke har brukt sabelen på lenge, da han nå bruker stokk.

- Dette er i tråd med bestemmelsene i Hærens uniforms krav, som åpner for at avvik kan skje under spesielle omstendigheter. Det vurderes at bruk av teiner er en spesiell omstendighet, da dette vanligvis er en dårlig kombinasjon med en sabel, sier Guri Varpe til Norsk SE og HØR.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.