Kongehuset deler private opptak fra innsiden av kongeskipet

23/05/2024 09:00

Emma

Kongelige
Foto: Kimm Saatvedt / Det kongelige hoff
Foto: Kimm Saatvedt / Det kongelige hoff
Kongefamilien har nettopp delt private opptak fra innsiden av Kongeskipet.

I strålende solvær kunne den norske kongefamilien gå om bord på Kongeskipet Dannebrog, hvor en hyggelig kveld ventet dem i selskap med det danske kongeparet.

Nå har kongehuset delt en video der vi kan se kongeparet ønske sine gjester velkommen på dekk.

Du kan se videoen i bunden av denne artikkelen…

I videoen, som kongehuset har lagt opp på instagram, kan man se dronning Mary ønske gjestene velkommen, som får både et kyss på kinnet og en hjertevarm klem.

– Takk for koselige dager. Statsbesøket til Norge ble i kveld avsluttet på Royal Yacht Dannebrog, der Deres Majesteter Kongen og Dronningen hadde invitert til et returarrangement, skriver kongehuset i innlegget på Instagram.

I innlegget skriver kongehuset at kongefamiliene ble fotografert om bord på Kongeskipet Dannebrog, hvor man kunne se et helt spesielt skip i bakgrunnen.

Det er Kongeskipet Norge du kan se i bakgrunnen. Kongeskipet Dannebrog og Kongeskipet Norge er de to eneste aktive kongeskipene i verden – og det må derfor ha vært helt spesielt for den norske kongefamilien å besøke et kongeskip som ligner deres eget.

I videoen kan du også se dronning Mary bære rundt på en bok, som er pakket inn i rødt bånd. Dronningen fikk boken av dronning Sonja da hun kom om bord på Kongeskipet Dannebrog. 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.