Kongelige utnyttes: Nå reagerer kongehuset

11/06/2024 13:00

Emma

Kongelige
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Flere innlegg på sosiale medier får nå kongehuset til å reagere.

I Danmark har vi sett hvordan kong Frederik og andre kjendiser har blomstret i svindelkampanjer på sosiale medier, og det samme gjelder nå i Luxembourg, der storhertug Henri, storhertuginne Maria Teresa og familien utnyttes i falske innlegg.

Internett-svindel har økt i en slik grad at retten nå er tvunget til å reagere.

Dette gjør de på sin Instagram-profil, hvor de også advarer mot falske innlegg og kontoer som er i omløp.

«Storhertugens familie har merket en økning i Facebook-kontoer som utgir seg for å være medlemmer av familien og fyrstehoffet», innleder retten.

Vær oppmerksom på at hoffet, storhertugen og medlemmer av familien ikke tilbyr gaver eller annonserer. Annonsene som markedsføres i innleggene til disse kontoene er svindel og bør rapporteres, oppfordrer retten.

I tillegg gir retten et par gode råd om hvordan du kan oppdage om det er ekte innlegg og verifiserte kontoer.

Blant dem fremhever de at storhertugdømmets offisielle profil er merket med et blått hake ved siden av navnet, noe som indikerer at det er en bekreftet konto. Derfor mangler alle kontoer som utgir seg for å være de av storhertugfamilien, dette symbolet.

I innlegget viser retten hvordan et falskt innlegg ser ut. Og til slutt minner de nok en gang om at storhertugfamilien, med Henri av Luxembourg i spissen, ikke reklamerer eller sponser. Og derfor vil disse innleggene alltid være falske.

Rettens innlegg om de falske profilene er festet, så det er det første på deres Instagram, så flere er klar over det.

Tidligere i år dukket det også opp en falsk video av kong Frederik. Videoen hadde blitt manipulert slik at det så ut som kongen reklamerte for et produkt som faktisk var der for å lure penger ut av folk.