Kongen bekrefter rykter: Avslører hemmelighet om datteren

19/04/2024 11:02

Emma

Kongelige
Foto: Gertan / Shutterstock.com
Nå avslører han hemmelighet om datteren.

Den nederlandske kongefamilien har nylig hatt statsbesøk av det spanske kongeparet.

Og her på den offisielle middagen i anledning besøket, kom den nederlandske kongen Willem-Alexander for å bekrefte et rykte om datteren sin.

Det spanske mediet Hola! har skrevet opp kongens tale til arrangementet på Slottet i Amsterdam.

Og her i talen bekrefter kong Willem-Alexander at hans eldste datter, kronprinsesse Catharina-Amalia, gjemte seg en tid i Spania, da hennes sikkerhet ble truet av et mulig kidnappingsforsøk hjemme i Nederland.

– Et besøk i Spania er alltid som en varm klem. Det er en følelse som vår eldste datter, prinsessen av Oranien, deler med oss. I fjor førte omstendighetene til at hun bodde i Madrid. Derfra kunne hun fortsette sine studier ved Universitetet i Amsterdam, avslørte kong Willem-Alexander i sin tale.

Hans eldste datter, den 20 år gamle studenten kronprinsesse Catharina-Amalia, var også til stede på statsbanketten på Slottet.

Men i fjor, på høyden av trusselen om et mulig kidnappingsforsøk, fikk hun hjelp til å gjemme seg i den spanske hovedstaden, tilsynelatende med det spanske kongeparets velsignelse.

Alt dette var mulig takket være den kjærlige hengivenheten til et stort antall av deres medborgere og Deres Majesteter. Det var en rørende vennskapsprøve i en vanskelig periode, sa den nederlandske kongen i sin tale.

Deretter takket han kong Felipe og dronning Letizia, som han hadde som æresgjester, samt «alle som har deltatt i dette arbeidet».

Det har gått halvannet år siden det kom frem at det var mistanke om at den marokkanske mafiaen hadde hatt den nederlandske kronprinsessen i sikte som et mulig mål for en kidnapping.

Derfor ble kronprinsesse Catharina-Amalia sendt hjem under politiets tilsyn, hvor hun i mange måneder bare måtte forlate den kongelige residensen Huis ten Bosch-palasset for å få sin utdannelse ved Universitetet i Amsterdam.

Derfor var det et økt sikkerhetsnivå om den nederlandske tronarvingen, og både hun selv og familien har fortalt om det som en vanskelig tid.

Nå har kong Willem-Alexander bekreftet ryktene om at kronprinsessen av samme grunn en periode bodde i Spania, hvorfra hun kunne fortsette studiene ved Universitetet i Amsterdam, hvor hun studerer ved fakultetet for politikk, psykologi, jus og økonomi.

En studie den 20 år gamle tronarvingen hadde så vidt startet da det mulige kidnappingsforsøket ble oppdaget og fikk henne sendt hjem under politiovervåkning.

Frykten for det mulige kidnappingsforsøket stammet fra det faktum at den påståtte lederen av den marokkanske mafiaen, Ridouan Taghi, hadde utvekslet brev med et annet medlem der de to hadde delt passasjer fra Koranen, som myndighetene mistenkte var kodet språk.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.