Kongen har blitt misbrukt: Deepfake-video delt tusenvis av ganger

18/05/2024 11:00

Emma

Kongelige
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er flere ting som avslører at uttalelsene er helt usanne.

I siste helg gikk Eurovision Song Contest av stabelen i Malmö i Sverige.

De svenske gatene var imidlertid ikke bare fylt med glade Eurovision-entusiaster, men det var også en massiv pro-palestinsk demonstrasjon som blant annet demonstrerte mot at Israel i det hele tatt skulle få delta i sangkonkurransen.

Men det mest oppsiktsvekkende var at kong Frederik selv gikk ut på en balkong og viftet med det palestinske flagget - i hvert fall ifølge en video som har blitt delt tusenvis av ganger på X.

Det er bare tingen om det at videoen er helt falsk. For mannen i videoen er ikke kong Frederik.

Du kan se videoen i bunden av denne artiklen...

Falske nyheter

Videoen har blitt sett over en halv million ganger siden lørdag, og selv om det kan være klart for oss dansker at det ikke er vår konge i videoen, er det mange som ikke har fått med seg at det bare er en tilfeldig mann som skilte seg ut på balkongen sin da demonstrasjonen gikk.

Flere har også hevdet at videoen ble filmet i København, men internettdetektiver har funnet den nøyaktige bygningen på Google Maps, der det er tydelig at den ligger i Malmö (adressen er Slotsgatan 30).

TV 2 har forsøkt å få en kommentar fra det danske kongehuset, men har ikke fått svar.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.