Kronprinsesse Mette-Marit avslører hennes store lidenskap

18/05/2024 09:00

Emma

Kongelige
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mette-Marit fikk endelig oppfylt sitt eneste ønske til 50-årsdagen.

Kort tid før pandemien startet, begynte kronprinsesse Mette-Marit (50) å utforske veving, en hobby som raskt utviklet seg til en dyp lidenskap.

Hun ønsket å bringe denne kunstformen inn i rampelyset og arrangerte derfor møtet «Samlende tråder» i Dronning Sonja KunstStall, der hun samlet 260 veve-entusiaster tidligere denne våren.

«Da jeg fylte 50 i fjor, hadde jeg ett ønske: å samle veveinteresserte fra hele landet til et stort nasjonalt veve-arrangement. Det er derfor jeg er utrolig glad for å være her med dere alle i dag,» uttrykte en tydelig rørt og stolt kronprinsesse fra talerstolen.

Takknemlig

Blant publikum satt kunstnere og kunsthåndverkere, medlemmer av frivillige organisasjoner, ansatte ved utdanningsinstitusjoner, representanter fra fagmiljøer og offentlige institusjoner, ivrige hobbyvevere og andre som deler en lidenskap for denne håndverksformen. De var alle dypt takknemlige for at kronprinsessen tok deres fagfelt seriøst og anerkjente dem som en del av fellesskapet.

Kronprinsessen viste også sin takknemlighet og siterte tekstilkunstneren Elisabeth Haarr i sin følelsesladde åpningstale:

"Hun sa en gang at å tre inn i vevens verden er å tre inn i en verden som er vid, vakker og full av kjærlighet. Det har jeg virkelig fått erfare. Å være ved vevstolen er én ting, men å være en del av et vevefellesskap, der vi stiller spørsmål, hjelper og støtter hverandre, har virkelig vært en åpenbaring for meg."

Takket Sonja Kronprinsessen uttrykte også dyp beundring for dronning Sonja og takket henne for arbeidet med Dronning Sonjas KunstStall, hvor vevesymposiet ble avholdt.

"Uten vår alles kjære dronning Sonjas engasjement for å bevare kultur og historie, ville ikke dette vakre stedet sett ut slik det gjør i dag," sa en emosjonell Mette-Marit, og la til:

"Jeg vil takke dronningen for at vi får muligheten til å samles her, og mest av alt for at du konstant har understreket viktigheten av kultur og tradisjoner som en essensiell del av det å være menneske og en viktig del av kongehusets rolle."

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.