Medie løfter sløret: Derfor skal prins Harry ikke med til jetset bryllup

18/06/2024 11:00

Emma

Kongelige
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå løfter de på sløret.

Spekulasjonene har vært mange og store.

For hvorfor er det bare prins William og ikke prins Harry som deltar når en av deres beste venner - som er en av Storbritannias rikeste ungkarer - skal gifte seg?

Det amerikanske magasinet People mener nå at det har et forslag til dette. Ifølge magasinet har prinsen mottatt en invitasjon, men har valgt å avslå invitasjonen av en spesiell grunn.

Det berømte bryllupet, som finner sted fredag, har hele 400 gjester på gjestelisten.

Gjestene er ventet å inkludere både kong Charles og dronning Camilla, og ifølge forfatter, journalist og tidligere korrespondent i Storbritannia, Lone Theils, er gjestene først og fremst fra «toppen, toppen, øverste hylle».

– Det er en veldig, veldig eksklusiv gjesteliste, og jeg tror mange i det britiske oversamfunnet ville gitt sin høyre arm for å få en slik invitasjon, forklarte hun i BBs podkast «The Royal House Behind the Scenes», som fokuserer på den britiske kongefamilien.

Det er den 33 år gamle Hugh Grosvenor - med kallenavnet "Hughie" blant venner - som er hertugen av Westminster som skal gifte seg med kjæresten hans, Olivia Henson.

Han er Storbritannias 12. rikeste mann med en formue på 82 milliarder kroner, og familien har vært tett på den britiske kongefamilien i generasjoner.

Kong Charles er hans gudfar, mens Hugh Grosvenor selv er gudfar til både prins Williams søn, prins George, og prins Harrys søn, prins Archie.

Men selv om hertugen har vært en nær venn av både prins William og prins Harry i årevis, kommer ikke sistnevnte til å delta i bryllupet.

Og dette har i flere uker utløst spekulasjoner om prins Harry i det hele tatt har blitt invitert.

Nå kan imidlertid People avsløre at prins Harry har blitt, men at prins Harry har valgt å droppe bryllupet, ettersom han og Hugh Grosvenor har blitt enige om at det er den beste løsningen.

«Det var en erkjennelse fra begge sider om at det ville være vanskelig for Harry å delta», skriver magasinet, og legger til at en anonym kilde sier at det er en «avtale mellom de to vennene».

Prins Harry har lenge ikke snakket med storebroren, prins William, som skal ha den særskilte rollen som «dørvakt» i bryllupet.

En dørvakt er den personen som står ved kirken og sier velkommen og forteller om han skal sitte ved siden av brudgommens eller brudens familie.

– Det er et ærefullt verv å få den. Det er noe du gir til dine nærmeste venner, forklarte Lone Theils i podkasten.

Men det er visstnok også innlegget som trolig har gjort det umulig for prins Harry å delta, da han kan risikere å bli vist på plass av broren.

Ifølge People har prins Harry og Hugh Grosvenor derfor blitt enige om at prins Harry ikke vil delta, slik at krangelen mellom de to kongelige brødrene ikke vil ta oppmerksomheten bort fra bryllupet.

Det store bryllupet finner sted i Chester, sør for Liverpool, som også ligger i nærheten av hertugens store eiendom, Eaton Hall.

Bryllupet er ventet å bli et så stort trekkplaster at byrådet i Chester har oppfordret folk til å bruke offentlig transport hvis de skal inn til byen fredag. Allerede onsdag ble noen av byens veier stengt for å forberede bryllupet.

Hugh Grosvenor bor for tiden i London med sin forlovede, Olivia Henson, men han har tidligere uttalt at paret planlegger å flytte inn i Eaton Hall.

"Vi ønsker å bygge livene våre sammen, og vi forbereder oss sakte på en flytting fra London, slik at vi kan være her mer permanent og virkelig slå røtter, så ja, det var faktisk en ganske enkel beslutning," sa han tidligere, ifølge det kongelige magasinet Tatler.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.