Slik snek norsk psykisk syk mann seg inn på slottet

23/04/2024 12:48

Emma

Kongelige
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Inntrengeren, som tidligere er tiltalt for grovt bedrageri og hensynsløs atferd, snek seg inn på kronprins Christians 18-årsdag via pressen.

Det danske mediet B.T. får vite at den mystiske nordmannen klarte å ta seg inn i presseområdet ved å utgi seg for å være fra mediet Vogue Scandinavia.

Han hadde til og med på seg et Vogue Scandinavia-merke og deltok i de førsteklasses festlighetene, selv om han ikke dukket opp på gjestelisten.

Det bekrefter Mia Skovby, journalist i magasinet Euroman, som møtte inntrengeren på kronprinsens bursdag.

Møtet var «så rart» at det endte opp med å bli en del av hennes rapport fra bursdagen hennes.

– Jeg tenkte med en gang at han virket helt utenfor. Han hadde et stort skilt på det som sa Vogue Scandinavia, men ingen andre hadde et skilt på det. Han forklarte at han var der for å ta «streetstyle»-bilder, sier Mia Skovby til B.T.

Hun forteller at han virket mentalt veldig ung og spurte om flere ting som vakte oppsikt – blant annet la hun merke til at han ikke kjente magasinet Euroman da han angivelig jobbet for Vogue Scandinavia.

– Da jeg kom hjem, husker jeg at jeg sjekket akkrediteringen for å finne ham under Vogue Scandinavia, men han var ikke der. Jeg tenkte at han måtte bli frilanser da, sier Mia Skovby.

Nordmannen var imidlertid ikke frilanser, men inntrenger – og er tidligere siktet for blant annet «grovt bedrageri, hvitvasking og hensynsløs atferd», skriver Dagbladet.

Ifølge Dagbladet er mannen psykisk syk. De siste gangene mannen har vært siktet, har han enten blitt løslatt eller fått saken henlagt på grunn av sin unge alder eller på grunn av tvil om egnethet for straff.

Den danske kongefamilien påpeker at alle spørsmål om sikkerhet må rettes til PET.

PET har bare forklart at de ikke har vurdert at det var grunn til bekymring til tross for sikkerhetsbruddet.

– PET har et tett og godt samarbeid med Det Kongelige Danske Hus om sikkerhet og personlig beskyttelse, men PET kommenterer ikke spesifikt hvordan disse sikkerhetsoppgavene utføres. Vi kan imidlertid informere om at den aktuelle hendelsen - etter PETs mening - fant sted under trygge og sikre forhold, forklarte den danske etterretningstjenesten til Dagbladet.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.