Uttalelse fra det norske kongehuset om kong Harald etterlater dette spørsmålet

23/04/2024 11:24

Emma

Kongelige
Foto: Det norske kongehuset
Foto: Det norske kongehuset
Den norske kongefamilien har varslet at det vil bli endringer i kong Haralds arbeid fremover.

Mandag er kong Harald tilbake på jobb etter to måneders sykefravær.

I forbindelse med hjemkomsten har den norske kongefamilien varslet at det vil bli endringer i kongens offisielle plikter fremover.

Det opplyser kongefamilien i en pressemelding.

I pressemeldingen opplyser kongefamilien at endringen blant annet vil medføre en varig reduksjon i antall og omfang av aktiviteter.

De skriver også at det også skal legges til rette for gjennomføring av Haralds offisielle virksomhet, og nettopp dette reiser et ubesvart spørsmål.

Det står ikke noe om hva slags praktiske ordninger det er snakk om eller i hvilke sammenhenger de skal gjennomføres.

Men det kan hende du allerede kan finne svaret hvis du ser tilbake på kongens tidligere plikter i kalenderen.

Det sier den norske historikeren og kongeeksperten Trond Norén Isaksen til VG.

– Hvis du ser på den offisielle kalenderen hans, er det hovedsakelig ting som gjøres på slottet, som audienser og statsråd. Han er svært sjelden på offisielle oppdrag utenfor slottet, forteller han til media.

Selv om det er sjelden at kong Harald har offisielle plikter utenfor slottet, har de fortsatt vært på kalenderen, men nå ser det ut til at enda færre av dem bør forventes i fremtiden.

Tiden vil vise nøyaktig hvordan det vil se ut.

Kongefamilien opplyser at endringene skyldes kong Haralds høye alder.

De siste årene har 87 år gamle Harald slitt med helsa, noe som har skapt utfordringer i forbindelse med store kongelige plikter, og det kan også ha bidratt til beslutningen om å bremse.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.