10 ideer til nyttårsforsett som er mer givende enn å melde seg inn i et treningssenter

01/01/2018 17:15

Anniken Hauge

Livsstil
Hvis du våknet i dag og skulle ønske du hadde satt deg noen nyttårsforsett i går, så vi har vi noen gode forslag her.

Mange har et litt ambivalent forhold til nyttårsforsett. Noen setter seg typiske mål som å trene mer, spise sunnere og være mer i aktivitet – noe som reflekteres i et over gjennomsnittlig godt oppmøte på treningssentre landet rundt i årets første måneder.

Men hvis du er av typen som ikke gidder å sette deg slike nyttårsforsett, har vi med inspirasjon fra avisen Mirror samlet noen gode tips til nyttårforsett som ikke handler om slanking og trening:

1. Skru av mobilen
Det er sunt for deg selv å få tatt en pause av og til,  og de rundt deg vil garantert sette pris på at du er mer oppmerksom på omgivelsene dine. Ignorer dette tipset hvis du akkurat nå sitter og leser dette på smart-telefonen din.

2. Husk på gode manerer
Å møte fremmede mennesker med et smil, eller å si tusen takk når du blir servert mat, gjør både din egen og andres hverdag hakket bedre.

3. Gå på teater
Med så mange gode forestillinger som tilbys på teateret, er det ingen grunn til å ikke skaffe seg litt ekstra kulturell kapital. Ta på deg finstasen og inviterer med kjæresten eller en venn.

4. Lag en middag fra en ny oppskrift hver uke
Dette koster ikke noe, og kan gjøre deg til en dyktigere kokk. Det er derfor bare å børste støvet av de gamle kokebøkene og finne masser av inspirasjon til nye retter.

5. Kutte ned på innkjøp av materielle goder
Mat må man jo ha, men dropp å gå bananas på slag av masseproduserte klær. Prøv heller å bruke de klærne du har, i en periode på seks måneder. Det kan til og med føles frigjørende, og som en bonus bidrar du til et bedre miljø.

6. Les en bok
Det er godt for kropp og sjel å fokusere på en bok istedet for på telefonen din – da har du muligheten til å drømme deg vekk et annet sted. Det finnes masser av forskjellige sjangre du kan teste ut, og nå får man jo også som kjent både bøker på papir, på nettbrett eller som lydbok. Alt etter din smak.

7. Dyrk egne urter og grønnsaker
Det er veldig enkelt å plante noen frø eller urter, så du har enkel tilgang til gode krydder og smaker når du skal teste ut nye oppskrifter. Poser med frø kan du kjøpe om våren i de fleste matbutikker.

8. Finn kjærligheten
Dating-nettsider finnes jo alltid, men det kan også være fint bare å begynne og snakke mer med folk, spørre hvordan de har hatt det i julen og... kanskje også hvilke nyttårsforsett de har? På den måten kan du kanskje ende opp med en ny god venn, eller noe enda mer spesielt .

9. Besøk en eldre slektning
Hvis det er én ting som er helt sikkert, så er det at eldre mennesker setter stor pris på å få besøk av familien sin. Det koster svært lite å sette av litt tid til de gamle, og vi kan love deg at du vil føle deg mye bedre etter du har brukt litt kvalietstid med bestemor og bestefar, og garantert også stappmett.

10. Gå din egen vei
Prøv å unngå artikler som forteller deg at du er for tykk og hvordan du bør leve livet ditt. Gjør det du selv vil, så lenge det ikke sårer noen. Da kommer du til å få en fantastisk tid. 

Godt nyttår!