5 geniale rengjøringstips som involverer cola: Du blir overrasket når du ser nummer 4

08/11/2023 16:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Du vil aldri se på brusen med de samme øynene igjen.

Har du mer cola enn du kan drikke? Da kan du like gjerne bruke det som en viktig ingrediens i rengjøringen.

Den forfriskende brusen kan brukes til å få hjemmet ditt til å skinne. Vi presenterer her fem uvanlige måter å bruke cola som rengjøringsmiddel på:

1. Frisk drenering, frisk duft

Cola tilbyr en dobbel gevinst når det gjelder rengjøring av avløp. Først fjerner det ubehagelige lukt, og så løser det opp matrester. På grunn av innholdet av fosforsyre vil colaen bryte ned fettrester og gjøre vasken så god som ny.

For en grundig rengjøring, hell colaen i avløpet og la stå over natten. Skyll med varmt vann om morgenen.

2. Panserfilterets beste venn

Over tid akkumulerer hettefilteret fettrester og andre usmakelige elementer. Cola til unnsetning!

Plasser filteret i en egnet beholder, for eksempel en stekepanne eller oppvaskskål, og tilsett natron og varmt vann. Etter en times slagtid suge, hell deretter over cola og la stå i ytterligere 15 minutter. Skyll filteret grundig under rennende vann og fjern gjenværende fett med en klut eller svamp.

3. Toalettrens med en vri

Skru opp allsidigheten til cola ved å bruke den til å rengjøre toalettet.

Hell cola ned kantene på bassenget og dryss natron. Vent 30 minutter og la denne kombinasjonen av cola og natron bekjempe urenheter og urinrester. Skrubb deretter med en toalettbørste og skyll ut.

4. Mykgjøring av rustfritt stål

Bruk av cola, vann, natron og salt kan forvandle en vanlig håndsåpe til en skreddersydd rengjøringsløsning i rustfritt stål.

Riv en hel såpeklump i et rivjern og i en kasserolle. Tilsett deretter cola, natron og vann til såpen og bring denne blandingen til koking over lav varme. La den avkjøles til massen stivner, og hei: en såpe designet for rustfritt stål. Bruk denne cola-såpen til å fjerne flekker og gi rustfritt stål en blank overflate.

5. Bestikk, gjenoppstå!

Cola er ikke bare for rengjøring av huset; Det kan også gjøre bestikket skinnende igjen.

Legg det rustne bestikket i en ildfast form og hell over colaen. Etter bløtlegging i 1-2 dager, bruk et stykke tinnfolie, krøllet til en ball, for å skrubbe bestikket som om det var en svamp.

Så neste gang du er midt i en hoderengjøring og forlatt uten vaskemidler, se inn i kjøleskapet og finn colaen. Du vil bli overrasket over allsidigheten og rengjøringsevnen. Cola er ikke bare for å slukke tørsten; Det er også en uventet rengjøringshelt!

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.