5 hacks som garantert vil gjøre deg glad

12/01/2023 20:32

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Føler du deg litt nede i det grå, mørke vinterværet? Da bør du lese den her.

Å sitte foran fjernsynet i timevis kan gjøre deg deprimert, ifølge en studie fra Fudan University i Shanghai.

Hver ekstra time foran TV-en øker tristheten med fem prosent ekstra, på grunn av stillesittende oppførsel og mangel på mosjon.

Men den gode nyheten er at du kan snu det med noen veldig enkle livsstilsendringer. Fra å øke sexkvoten til å lytte til triste sanger. Så slå av fjernsynet og les denne enkle guiden om hvordan du kan bli en lykkeligere person.

1. Ha mer sex
Ved å firedoble mengden sex du har på en måned, vil du faktisk bli lykkeligere. Selv om det kan høres innlysende ut, er det også vitenskapelig støttet.

En studie fra Coventry University fant at personer som hadde sex fire ganger i måneden i stedet for bare én gang, fikk den samme lykkeøkningen som å vinne mer enn 330 000 pund. Dette er skrevet av The Sun.

2. Bli skitten
Å gå en gjørmete tur eller skitne hendene i hagen vil gi deg et sus av glede. University of Bristol fant at en ufarlig bakterie som finnes i jord kalt mycobacterium vaccae kan aktivere nevroner i hjernen som produserer serotonin.

Mangel på serotonin kan forårsake depresjon. Så kom utenfor og la arbeidshanskene være hjemme.

3. Gi den gass med banneordene
Banning kan gjøre oss mer motstandsdyktige og det kan også gi oss et lengre liv. Forskere fra New Jersey fant at vi er mer sannsynlig å presse gjennom vanskelige situasjoner hvis vi kan banne mens vi gjør dem.

De testet dette ved å be deltakerne holde hånden i isvann. De som ropte uanstendigheter holdt på med oppgaven lenger.

4. Drikk kaffe
En kopp eller to kaffe er allment antatt å øke angst - men det ser ut til at det motsatte faktisk er sant.

En Harvard-studie i USA fant en sammenheng mellom moderat kaffedrikking og redusert risiko for depresjon hos kvinner. Andre studier har funnet ut at koffeinøkningen du kan få fra en kopp te også fungerer.

5. Hør på trist musikk
Hvem elsker ikke litt av Adele når du føler deg nedstemt og trenger en liten gråt? Forskere i Berlin fant ut at det å lytte til tårevåt musikk faktisk kan øke humøret ditt.

Det antas at trist musikk kan virke beroligende og fungere som en stemningsstabilisator og følelsesmessig støtte. Så ikke vær unnskyldende neste gang du feller en tåre for problemer.