6 grunner til å tisse i dusjen

25/01/2023

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Noen av grunnene vil sannsynligvis overraske deg.

Britiske universitetsstudenter i Norwich ble oppfordret til å legge morgenurinen i dusjen for å spare mye vann.

"Vi har gjort noen beregninger, og hvis alle studentene ved universitetet vårt alene tisser i dusjen, kan vi på ett år spare nok vann til å fylle et basseng i olympisk størrelse 26 ganger," sa 20 år gamle Chris Dobson, som var ansvarlig for prosjektet.

"Så lenge vannet renner, er det ingen hygienefarer siden urin er steril, men vi vil oppfordre deg til kun å delta i utfordringen hvis du er den eneste som bruker dusjen," la han til den gangen.

Og mannen har et poeng! (Også ved at det er viktig at du er alene i dusjen når du gjør det. Ellers blir det rot)

Hvis du ikke er helt overbevist, her er noen flere gode grunner:

1. Du sparer penger

Vann koster penger. Dusjvann koster også penger, men du skulle bruke det likevel. Toalettpapir koster også - men du slipper plutselig å bruke det. Ren vinn-vinn.

2. Det er bra for miljøet

Her er vi på toalettpapiret igjen. På det punktet har selvfølgelig ikke menn den store fordelen av å tisse i dusjen, siden de vanligvis bare rister snoppen før de stapper den tilbake i buksene uansett. Men kvinner kan spare mange toalettpapirruller ved å komme seg over morgentisseturen i dusjen. På sikt må en kvinne nesten ha reddet minst ett tre.

3. Det er bra for huden

Ifølge Martha Christy, forfatter av 'Your Own Perfect Medicine', er det vitenskapelig bevist at urin har en gunstig effekt på huden. Den er antibakteriell og virker mot sopp, på samme måte som den styrker immunforsvaret, skriver hun. I det gamle Egypt, Kina og India ble tiss også brukt for å holde huden sunn, og i dag inneholder flere hudpleieprodukter noen av mineralene vi også har i urinen.

4. Det er mer hygienisk

Ja, det er mer hygienisk, selv om du kanskje synes at det er litt ekkelt – og det blir nok nå vi skal gå litt mer i detalj:

Når du tørker deg med toalettpapir er det fare for at du kan få litt tiss på fingrene. Videre er det ikke sikkert at du klarer å tørke bort alle restene av te. Der er derfor en vannstråle grundigere, da den kan snike seg inn overalt. Når kvinner tørker seg, kan de også risikere urinveisinfeksjoner hvis de tørker bakterier fra bunnen til der de ikke hører hjemme.

5. Du blir kvitt tiss på brettet

Det gir seg selv. Ingen dråper om bord eller gulv. Og ja, det er en hel stråle på gulvet i kabinen i stedet - men den skylles ned i avløpet umiddelbart.

6. Alle gjør det

Noen sier de gjør det. De fleste sier at de ikke gjør det – og de lyver big time. Ifølge en studie i Today's Health tisser 79 prosent i dusjen. Hvis du leser denne artikkelen på t-banen eller bussen, se deg rundt: 8 av 10 av menneskene som sitter rundt deg tisser i dusjen. Og hånden på hjertet... det gjør du også, ikke sant?

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.