7 enkle tips: Hvordan bli kvitt hovne føtter og ankler

25/07/2023 22:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange lider av hovne føtter og ankler når været er varmt, men hvordan kan du forhindre at det skjer i utgangspunktet? Her er noen av de beste måtene å løse dette problemet på.

Det varme sommerværet kan forårsake uvanlig hovne føtter og ankler ettersom væske samler seg rundt vevet.

Vanligvis forsvinner problemet når kroppen kjøles ned, men om sommeren, når det er varmt, kan det hovne utseendet og følelsen være både ekstremt ubehagelig og, for noen, pinlig å ha.

Heldigvis finnes det flere enkle måter å redusere sjansene for å få hovne føtter.

Ernæringsekspert Signe Svanfeldt fra Lifesum har gitt Express svaret på hvordan man kan få bukt med problemet.

Hva får føtter og ankler til å hovne opp i varmt vær?

Det er flere grunner til at føtter og ankler kan hovne opp. Inkludert å være gravid, overvektig, visse medisiner eller ha en skade. Men det kan skje hvem som helst i varmt vær.

Signe Svanfeldt sa: "Hovne føtter og ankler forårsaket av varmt vær kalles vanligvis varmevæskeretensjon, som er væske "fanget" i vev som forårsaker hevelsen."

«Å være hoven over en kort periode vil neppe gi noen store helsekonsekvenser, men hvis du opplever hevelse over lengre tid, kan det skyldes andre årsaker som en underliggende sykdom. I så fall kan det være lurt å kontakte legen din.»

Hvordan stoppe hevelser i føtter og ankler i varmen

Det finnes mange naturlige midler som kan forhindre hovne lemmer i det varme været, og det er faktisk veldig enkelt. Det handler om å endre måten du spiser og drikker på.

Hold deg hydrert

Signe Svanfeldt sa: "Selv om de hovne føttene skyldes væskeretensjon, kan det å drikke en tilstrekkelig mengde vann bidra til å forhindre hevelse."

Ikke bare er hydrering viktig for å fylle på væske tapt fra svette, men det er også viktig å kontrollere saltnivåene i blodet ditt.

Fot- og ankelspesialister Care Plus, forklarte at hvis du ikke drikker nok vann, kan det føre til at konsentrasjonen av salt i blodet sier, og det kan føre til at kroppen holder på alt vannet du drikker, som så får det til å hovne opp.

Mål å drikke minst åtte til ti glass rent vann om dagen.

Begrens alkoholinntaket

Mens mange mennesker nyter en forfriskende alkoholholdig drikk på en varm dag, kan det bidra til hevelser i føttene og anklene.

Ifølge Signe Svanfeldt kan inntak av for mye alkohol øke sannsynligheten for hevelser også i andre deler av kroppen, inkludert ansikt, hender og fingre.

Hold deg unna solen

Den enkleste måten å forebygge og redusere hevelse på er å holde kroppen kjølig. Du bør helst holde deg til skyggefulle områder utendørs og må du være innendørs er det best å være i godt ventilerte rom.

Å ta en kalddusj eller legge føttene i en bøtte med kaldt vann hjelper til med å regulere kroppstemperaturen hvis du sliter på en varm dag.

Opp med føttene

Høyde er en av de beste måtene å drenere overflødig væske fanget i vevet rundt føttene og anklene. Care Plus anbefaler å heve føttene og bena høyere enn hjertet, omtrent tre eller fire ganger om dagen i 30 minutter av gangen.

Spis et sunt kosthold

Overvekt øker risikoen for hovne føtter og ankler og en rekke andre helseproblemer.

Å spise et sunt og næringsrikt kosthold, inkludert grønnsaker, frukt, fullkorn og belgfrukter, i samsvar med energibehovet ditt, kan hjelpe deg å opprettholde eller nå en sunn vekt.

Reduser saltinntaket

Overdreven saltinntak bør unngås i det varme været for å holde seg hydrert, men også for å redusere hevelser i føtter, ankler og hender.

Ettersom salt binder vann, er det avgjørende å redusere saltinntaket i kosten for å unngå denne ubehagelige tilstanden med hevelse i varmen.

Vær aktiv

Å se hva du spiser og drikker er ikke den eneste måten å holde hevelsen i sjakk. Faktisk er aktivitet like viktig.

Å sitte over lengre perioder kan øke risikoen for hovne føtter og ankler. Dette kan også skje hvis du står stille i en periode. Så beveg deg mer i løpet av dagen for å øke blodstrømmen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.