Advarsel: Viralt avokado triks gjør deg syk

21/08/2023 21:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et viralt avokadotriks florerer på sosiale medier akkurat nå. Det ser imidlertid ut til at dette magiske trikset faktisk bare er en måte å gjøre deg syk på.

På TikTok kaller de det «avokadomagi» – den nye trenden som setter folks helse i fare.

Internett gjør at folk raskt hopper blindt på lasset, på triks som ofte kommer fra ukjente skapere og som ofte ikke har verifiserbar kompetanse.

Til tross for at det har blitt sett før at disse virale triksene ikke alltid er like gode, ser det ut til at folk aldri helt lærer at tingene du ser på nettet ikke alltid er en superskarp idé.

I beste internettstil blir vi introdusert for den nyeste av disse fantastiske, dårlige ideene: "Det magiske avokadotrikset".

Det magiske avokado-trikset innebærer å legge avokadoene i en beholder med vann og sette den i kjøleskapet.

Trikset var da å holde avokadoene friske lenger.

Ideen har sirkulert lenge på sosiale medier.

Folk tar en lufttett beholder, fyller den med vann, legger i en hel avokado og setter den i kjøleskapet for å holde avokadoen frisk.

Noen har til og med hevdet at dette trikset har holdt frukt og grønnsaker friske i flere uker. Det er klart det er attraktivt for folk å prøve - spesielt for en frukt som er kjent for å brune raskt.

US Food and Drug Administration har advart om at bruk av dette trikset kan skade helsen din.

De har imidlertid ikke sagt at trikset ikke fungerer.

Dette bekymrer dem imidlertid når det gjelder folks helse, fordi muligheten for at på overflaten av avokado er det gjenværende humane virus er ganske høyt. Disse kan potensielt formere seg når de legges i vann.

Videre sier de at lagring av mat i vann gir en god grobunn for noen alvorlige virus som salmonella, som deretter utvikler seg i frukten og gjør deg syk.

Hvis du nå har tenkt å bruke trikset og bare rengjøre avokadoen før du spiser den, må du tro om igjen. Det er ikke mulig å fjerne bakteriene fra den delen du spiser.

Så vær forsiktig med dette magiske trikset.

Læs også: