Alle gjør det, men det er en veldig dårlig idé: Les hvorfor her

23/05/2023 11:50

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Når du tømmer oppvaskmaskinen, er det spesielt én ting du ikke må gjøre.

De fleste oppbevarer drikkeglassene sine på samme måte; opp ned.

Det er en praktisk måte å unngå å få støv eller annen skitt i glassene når de ligger i skap og skuffer, men ifølge Ide Nyt er det ikke lurt å oppbevare drikkeglassene på denne måten.

Dette er fordi det øker risikoen for glasspest.

"Glass er generelt et veldig motstandsdyktig materiale [...]," forklarte Malin Skaar, leder for forbrukertjenester i selskapet Lilleborg, og la til at det ikke tåler "fuktighet veldig bra."

Og det er derfor det er en dum idé å sette drikkeglass opp ned.

Når du tar glassene ut av oppvaskmaskinen eller tørker dem av etter håndvask, er det sjelden at du fjerner 100 prosent av vannet i glassene, og hvis du deretter legger glassene opp ned, fanger du vannet, som dermed skaper fuktighet inne i glasset, som danner grunnlaget for glasspest.

Glasspesten vises som en hvit film eller stripe på drikkeglasset, og det er praktisk talt umulig å fjerne når det først har dukket opp.

Derfor er Skaars beste råd å stille drikkeglassene sine med bunden ned hvis du vil ha dem pene - støv kan tross alt tørkes av.

Glasspest kan også avhjelpes ved å vaske glass ved temperaturer under 55 grader, og hvis du vil være helt sikker på å unngå glasspest, bør du åpne vaskemaskinen så snart den er ferdig og umiddelbart tørke alle glassene med et tørt kjøkkenhåndkle.