Altfor mange mennesker gjør den samme feilen: Eksperten nevner den 'eneste' gangen du bør vaske håret

17/02/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er bare én gang du bør vaske håret, ifølge en ekspert.

Mange vasker håret oftere enn det som egentlig er nødvendig i jakten på det ideelle håret.

Eksperter som Saul Meskin fra Foxy Locks og den anerkjente frisøren Jon Hala advarer om at overdreven hårvask kan gjøre mer skade enn nytte, ifølge en artikkel i The Mirror.

Saul Meskin fremhever at for hyppig hårvask kan fjerne hårets naturlige oljer, noe som resulterer i tørt og matt hår.

Jon Hala råder til at du kun bør vaske håret når det virkelig er nødvendig, noe du kan fastslå ved å kjenne på håret. Hvis håret er mykt, er det sannsynligvis ikke tid for en vask ennå.

Simone Thomas fra Simone Thomas Wellness oppfordrer til å venne håret til sjeldnere vask. Hun foreslår å begynne med å vaske håret annenhver dag og deretter sikte på å vaske det to til tre ganger i uken.

Du er kanskje skeptisk og tror at håret fort blir fett, men her kan tørrsjampo være til god hjelp. Den absorberer overflødig olje og tilfører volum, og bidrar til å holde håret friskt lenger.

Når det gjelder valg av hårpleieprodukter, er det ifølge ekspertene avgjørende å ta hensyn til produktets ingredienser.

Ingredienser som argan, jojoba, avokado og solsikkeolje kan forbedre hårets glans, mens panthenol og sheasmør er bra for å opprettholde fuktigheten i håret og forhindre frizz.

Ekspertene advarer også mot å bruke produkter med sterke sulfater, silikoner som ikke fordamper, og parabener, som kan irritere og tørke ut hodebunnen.

Den siste anbefalingen er å finne og holde seg til en hårvaskerutine som passer ditt eget hår for å oppnå en sunn hodebunn, som er grunnlaget for sunnere hår.